Šta je novo?

Problem sa resetovanjem

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
Pre neki dan sam instalirao sistem na nov hard disk. Sve radi okej sem jedne sitnice. Na primer instaliram NetFrame 4.5 ili nesto drugo ili sam sistem zahteva reset (update npr.), resetujem sistem i komp se posle toga ponasa kao da sam ga poslao u standby stim sto ne mogu da probudim (ne reaguje na misa/tastaturu) jedino resenje je da pritegnem reset taster. I onda je sve okej nema prijave bilo kakve greske (sto bi trebalo da bude ako tako resetujete).

E sad nisam obratio paznju da li odmah ode u standby ili ako ga ostavim (nesto odem da radim).

Sistem je Windows7 ultimate 64bit.

Instaliraj sve drajvere na racunar sa zvanicnih sajtova 1 po 1,trebalo bi da resi ako ti brlja restart sa standby-om.
Takodje mnoge maticne ploce vremenski pobrljave,te kada jednom odu u standby vise nece da se probude,i ne mozes ih naterati.
Moj predlog ti je da iskljucis opciju standbaja,dakle neka se samo gasi monitor nakon nekog vremena kao usteda energije..
Bar koliko ja znam,nisam pronasao resenje za popravku tog problema,imao sam ih na par ploca.

Stavi poslednji BIOS maticne ploce, mozda pomogne.

Stavi poslednji BIOS maticne ploce, mozda pomogne.

Ne verujem da ce to ciniti neku razliku.
Ali mozes da pokusas da odbagujes plocu,ali da napomenem vratice se sva podesavanja BIOS-a na default pa ces morati ponovo da ga konfigurises.
izvadis mu bateriju sa ploce na 30 sekundi,ali pre toga otkaci napajanje sa ploce skroz,i takodje kabal od monitora do graficke,pa vrati bateriju natrag,nakon toga stisni i drzi dugbe za palenje 30 sekundi,dok je vracena baterija nazad...Podesi BIOS upali racunar i cekaj da ode u standby pa pokusaj da ga probudis,ako nije uspleo,jednostavno kao sto sam vec rekao,iskljuci ga sikroz...

Poslednja izmena:
Uvek zaboravim da napisem da je poslednji BIOS na ploci. Drajveri koliko znam su svi instalirani (sem za zvucnu). Dakle ovo je verovatno ploca? Ionako treba da je reklamiram zbog jednog 3pinskog konektora.

Poslednja izmena:
Uzmi cisto i isprobaj bez vadjenja baterije,iskljuci napajanje iz struje,iskljuci kabal od monitora sa grafike,stisni 1 na kratko dugme za palkenje da izvuce struju iz kondezatora,a zatim stisni i drzi ga 30 sekundi,nakon toga ponovo sve zabodi u struju pa vidi hoce li se buditi racunar iz standby-a..

Nazad
Vrh Dno