Šta je novo?

Problem sa resetovanjem modema!

Ralex2

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
319
Imam sledeci problem. U zadnja dva meseca mi se desava barem pet puta na dan da mi se modem sam od sebe resetuje. Nakon reseta se konekcija vrati kroz otprilike pola minuta. Ovo mi se desavalo kad sam povezivao modem na usb, ali je isto i na mreznoj karti. Svi kablovi su mi u najboljem redu. Ovo mi nije veliki problem dok surfujem, ali ako nesto skidam onda jeste. Da napomenem da imam sbb kablovski net i njihov modem Scientific Atlanta Webstar 2000. U prilogu je slika sa signalima koje prima moj modem.

Prilozi

• signal.jpg
    signal.jpg
    80.6 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Idi na signal i vidi koliki ti je signal to noise ratio, na ovoj slici se nista ne vidi.
Ako je manji od 32-33 zovi da ti nameste to, meni se to desavalo kad mi je snr pao na 23-25 pa su namestili. Do njih je najverovatnije

A i Transmit Power Level je za nekoliko dBmV ispod maximalne granice, meni od kako su ga spustili na 45 radi super :)

Mozda je visok transmit power level visok jer se modem "muci" da nadjaca noise tj. smetnje :)

Ma to je do SBB-ove trule mreze, nema to veze sa tobom!
Inace, meni je net radio savrseno i kada mi je Signal to noise bio manji od 28 sto je zvanicno najniza vrednost.

Dobro dosao u klub nezdaovoljnih uslugama SBB-a :mad:

Po ovome mi je signal to noise ratio 35.7 dB.

Prilozi

• noise.jpg
    noise.jpg
    117.7 KB · Pregleda: 75
Hehehe, vidi se da si iz NS-a, po moduilacijama 256QAM i 64QAM :) Definitivno je povratna veza losha, znaci ja sam kada sam se uselio u novu zgradu na Grbavici imao slican SNR (koji je i dan danas ostao isti), ali mi je Upstream Power Level bio velik, kada su dosli sredili u zgradi povratnu vezu, i spustili vrednost na 45 dBmW upstream, sve je pocelo da radi kako treba :)

Nazad
Vrh Dno