Šta je novo?

problem sa reprodukcijom .MKV 1080p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Frubi

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
320
Pozdrav svima,
evo ovako imam par problema vezano za Full HD Rippove u .MKV ekstenziji .

Naime, pre par dana sam kupio Samsung T260 26" monitor koji omogucava reprodukciju full 1080p filmova itd.

Problem je sto .mkv 1080p rip filmovi seckaju , probao sam sa CCCP kodecima, novim ffd show-om, sve kodeke koje sam nasao na netu... Sve moguce programe ( zoom player, w.media classic home edition , bsplayer, kmp, itd. itd. ) . Cini mi se da je samo PowerDVD8 uspeo da ih pusti, ali sam ga onda reinstalirao nesto i kada sam ponovo instalirao nemam opciju da otvorim uopste filmove sa hd-a ... :)

Sve u svemu jako me nervira, dao sam za monitor 400+ e , da bih gledao hd filmove i na kraju nista...

Moja konfiguracija je sledeca :
Processor:
Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.40GHz (2 CPUs)
Memory:
2048MB RAM
Hard Drive:
200 GB
Video Card:
NVIDIA GeForce 8800 GT
Monitor:
SyncMaster T260(Digital)
Sound Card:
Realtek HD Audio output
Speakers/Headphones:
Keyboard:
USB Root Hub
Mouse:
Razer Lachesis
Mouse Surface:
Steel S&S
Operating System:
Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)
Motherboard:
Asus P5LD2
Computer Case:
CHIEFTEC

Da napomenem jos jednom da HD .mkv rippove pustam u full 1920x1080 rezoluciji rasireno je preko celog ekrana . .mkv filmovi koje sam skinuo su oko 15gb u proseku ...

Ukoliko neko ima bilo kakvo resenje, predlog/savet neka ostavi ovde. Da napomenem da sam u zadnjih 4-5 dana pregledao pola interneta da nadjem resenje i ono sto sam nasao je stvarno zabrinjavajuce . A to je da su ljudi rekli da ni jedan procesor na trzistu ne moze da izgura full hd rezoluciju/film...

Hvala svima.

MatroskaSplitter (Haali Media Splitter)
FFDShow
MediaPlayerClassic (ne home cinema)

Bolje CoreAVC ..brzi je i radi na slabijim masinama .

Meni je radilo 1080p na d805 procesoru, bez seckanja, tako da na tvom koji je jaci bi trebalo bez problema da radi. Instaliraj coreAVC, i imas opciju da forsiras media player classic da ga koristi.

Neoptimizovani kodeci i software ili mozda losi drajveri...
Taj Pentium D iako prilicno slabasan za danasnje pojmove, je vise nego dovoljan za to.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
evo ovako imam par problema vezano za Full HD Rippove u .MKV ekstenziji .

Naime, pre par dana sam kupio Samsung T260 26" monitor koji omogucava reprodukciju full 1080p filmova itd.

Problem je sto .mkv 1080p rip filmovi seckaju , probao sam sa CCCP kodecima, novim ffd show-om, sve kodeke koje sam nasao na netu... Sve moguce programe ( zoom player, w.media classic home edition , bsplayer, kmp, itd. itd. ) . Cini mi se da je samo PowerDVD8 uspeo da ih pusti, ali sam ga onda reinstalirao nesto i kada sam ponovo instalirao nemam opciju da otvorim uopste filmove sa hd-a ... :)

Sve u svemu jako me nervira, dao sam za monitor 400+ e , da bih gledao hd filmove i na kraju nista...

Moja konfiguracija je sledeca :
Processor:
Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.40GHz (2 CPUs)
Memory:
2048MB RAM
Hard Drive:
200 GB
Video Card:
NVIDIA GeForce 8800 GT
Monitor:
SyncMaster T260(Digital)
Sound Card:
Realtek HD Audio output
Speakers/Headphones:
Keyboard:
USB Root Hub
Mouse:
Razer Lachesis
Mouse Surface:
Steel S&S
Operating System:
Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111)
Motherboard:
Asus P5LD2
Computer Case:
CHIEFTEC

Da napomenem jos jednom da HD .mkv rippove pustam u full 1920x1080 rezoluciji rasireno je preko celog ekrana . .mkv filmovi koje sam skinuo su oko 15gb u proseku ...

Ukoliko neko ima bilo kakvo resenje, predlog/savet neka ostavi ovde. Da napomenem da sam u zadnjih 4-5 dana pregledao pola interneta da nadjem resenje i ono sto sam nasao je stvarno zabrinjavajuce . A to je da su ljudi rekli da ni jedan procesor na trzistu ne moze da izgura full hd rezoluciju/film...

Hvala svima.

Svaka cast, uspeo si da napises ovoliki post a nisi imao volje da potrazis po forumu resenje :D. Imali su ljudi istih problema i pitanja (ja takodje) i shvatljiva mi je tvoja situacija zbog toga.
Sve su ti vec odgovorili (Heinz), tako da nemam sta da dodam sem da se slazem sa Hattalom za CoreAVC (i ja ga koristim)

Reseno !

- nađi negde najnoviju verziju CoreAVC Pro kodeka i instaliraj (ako ne možeš da nađeš nigde, pitaj na PM)
- u CoreAVC Pro Configure prozoru obeleži "preferred decoder"
- puštaj filmove iz Media Player Classica

! :)

fala svima. moze lock !

može i sa novim divx7 pro. meni tu još nijedan nije secnuo, koji inače seckaju na vlc-u.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno