Šta je novo?

Problem sa reinstalacijom OS kod dual boot-a

• Začetnik teme Začetnik teme pleca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pleca

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2009
Poena
301
Imam sledeci problem. Naime, laptop mi je imao dual boot OS-e (Win XP SP 2 i Win 2000 Professional). Hard je bio podeljen na 3 particije (2 sistemske i 1 za podatke (najveca). Dual boot se ponasao ovako: kada sam na XP-u on vidi svoju sistemsku particiju kao C, Data particiju kao D, a sistemsku particiju od Win 2000 kao Unallocated space. Kod 2000-ke slicna prica, svoja sistemska se vidi kao C, Data particija kao D, a sistemska od XP-a kao unallocated space. Dakle zajednicko za oba sistema je bilo da mogu da vide Data particiju i sve fajlove tamo.
Imao sam potrebu da reinstaliram 2000-ku i da postavim jos jedan XP umesto nje, da imam dual boot sa 2 XP-a.
Kada je krenula instalacija XP-a preko 2000-ke, odredio sam onu particiju od 2000-ke da se formatira i da na nju dodje jos jedan XP. Instalacija je prosla OK do kraja, medjutim nakon instalacije ne mogu da dobijem dual boot izbor na pocetku, niti mogu da udjem u onaj primarni XP koji je postojao. Racunar automatski ulazi sam u ovaj novi XP, kao da ni ne postoji dual boot. Particija C od prethodnog XP-a i particija D se sada kod novog XP-a vide zajedno kao unallocated space.
Ono sto sam siguran je da se prilikom instalacije formatirala samo particija na kojoj je bila 2000-ka. Ostale particije nisam dirao.
Moje pitanje sada je, sta se desilo sa data particijom i sistemskom od prvobitnog XP-a, koje nisam dirao a sada se zajedno vide kod ovog novog kao unallocated space. Da li je moguce izvuci podatke sa bivse D particije, s obzirom da ona nije formatirana?

Nabavi r-studio ntfs i izvuci podatke pre nego sto nastavis sa igranjem. Onda edituj boot.ini

OK, hvala na savetu. Javljam sta sam uspeo. Pozdrav.

Uspeo sam da izvucem sve podatke, cak i one koje sam davno izbrisao.
Odlicno radi R-studio. Koristio sam network edition.
Hvala na pomoci.

Nazad
Vrh Dno