Šta je novo?

Problem sa Realtekom i Windows 7

ivanbg87

Cenjen
Učlanjen(a)
25.09.2010
Poena
154
Pozdrav, otvorio sam novu temu jer nisam nigde nasao ovo sto me zanima. Ako tema vec postoji, molim administraciju da ovaj post prebaci u tu temu.

Dakle, Imam Gigabajtovu plocu, integrisanu zvucnu, i Logitech 5.1 zvucnike. Na Windows Xp-u je sve radilo savrseno, medjutim, od kako sam presao na Windows 7 imam problema. Ne rade mi 2 zvucnika tj. cuje se muzika ali kao u pozadini. Kada preko Realtekovog hd audio menadzera probam svaki zvucnik pojedinacno radi. Guglao sam i video da dosta ljudi ima ovaj problem ali nisam nasao resenje. Isprobao sam gomilu razlicitih drajvera i opet isto. Kad ukljucim opciju Speaker Fill malo je bolje ali nije to to, i dalje se jako slabo cuje na ta 2 zvucnika. Koristim Windows 7 64-bit, inace a nije radilo ni na 32-bitnoj verziji.

Nema resenja za to da ti stereo muzika radi na svih 6 zvucnika kao sto je radilo na xp-u. To je kriv realtec i njihovi slepci sto nece da napisu drajvere sa kojima bi to radilo. Isto sam se i ja tako patio do nisam uzeo zasebnu zvucnu. Ima resenje da modujes u registriju da ti zadnji zvucnici sviraju kao frontovi ali nije vredno muke. Ako te muci zvuk ili ostani na xp-u ili uzmi neku najeftiniju zvucnu za win7.

Ok, hvala ti, i pretpostavljao sam da je takav odgovor.

Nazad
Vrh Dno