Šta je novo?

problem sa RAR file-om

Mixoni

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2006
Poena
310
eeeeeeeee znacii ne verujem....Skino sam 15 fajlova od po 100mb sa rapid share-a i sve je super .....aa onda kad sam hteo da ih raspakujem trt trazi pass.Odem ja ponovo na sajt odakle sam uzo linkove da vidim da nisam mozda propustio pass kad izgleda da lik koji je postovo zaboravio da stavi sifru:zgran: .Znaci smorio sam se ko zmaj:wall:
Molim vas ako neko zna kako da zaobidjem password neka kaze ,jer ako budem morao ponovo da skidam na ovu vrucinu(veza dsl 256 na 7 delova LAN):crash: aaa inace ovo mi se ne desava inace prvi put.
Hvala unapred

Until:bottle:

Ta sifra se ne moze zaobici ni sa jednim programom.

Može da se razbija brute-force-om, ali ako je iole duža, ne isplati se nikako. Sigurno ne želiš da provedeš sledećih par meseci čekajući da ti računar provali taj password.

Poslednja izmena:
Nebih da ti stajem na muku ali to nije nista novo. Najbrzi i, veruj mi, najlaksi nacin da raspakujes to sto si skinuo je da na tom sajtu prijavis odsustvo password-a. Ako je to nesto sto mnogima treba, neces biti jedini koji je to primetio. Chill.

Poslednja izmena:
ili vidi da li je taj user stavljao jos neke arhive na sajt, mozda za sve arhive koristi isti pass.

pogledaj pa kucaj nasumice:ime user-a koji je upload-ovao,ime arhive itd... cest slucaj sa password protected rar-ovima (bar sto se torrenta tice) je upravo ime sajta/tracker-a/upload user-a itd...

Dandy je napisao(la):
Može da se razbija brute-force-om, ali ako je iole duža, ne isplati se nikako. Sigurno ne želiš da provedeš sledećih par meseci čekajući da ti računar provali taj password.

Niko nikada nije razbio šifru na RAR ili ZIP arhivi. A i da može brute force metodom pri korišćenju svih mogućih karaktera trebalo bi 10 i više godina na današnjim najbržim mašinama. Što nas opet dovodi do zaključka da je šifru NEMOGUĆE probiti.

@Mixoni
Potraži ti lepo šifru za tu arhivu na sajtu gde si našao te linkove. Obično je adresa samog sajta na kome je link ostavljen. Takođe pogledaj komentar arhive. I tu nekada vole da stave šifru. Naćićeš je sigurno sem ako nisi koristio neki rs grabber. U tom slučaju možeš samo da obrišeš to što si skidao.

alex303 je napisao(la):
Niko nikada nije razbio šifru na RAR ili ZIP arhivi. A i da može brute force metodom pri korišćenju svih mogućih karaktera trebalo bi 10 i više godina na današnjim najbržim mašinama. Što nas opet dovodi do zaključka da je šifru NEMOGUĆE probiti.
Zavisi od složenosti password-a. Ako je do nekih 6 karaktera, onda je par sati dovoljno na prosečnom PC-u. Problem je što se to povećava geometrijskom progresijom kako raste dužina password-a.

Ili je pass adresa sajta sa kojeg si skigao ili postuj da lik postavi pass, u suprotmom mozes da obrises tih 15-ak fajlova i nastavis sa zivotom...

ZoNi je napisao(la):
mada je ZIP password ipak lakse razbiti...
Stari WinZip je imao bag (pre verzije 7, čini mi se) i ogromnu većinu tih arhiva je moguće razbiti bez obzira na dužinu passworda (na mom kompu obično je dovoljno 15-20 min za to). Već neko vreme to nije moguće, osim brute-force ili metodom poznatog teksta. Sa novim ZIP formatom samo brute-force je moguć, za duge pasworde potrebno je najmanje par miliona godina - dakle bezizgledno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno