Šta je novo?

Problem sa ram memorijom na Lenovo S10e

Bex

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2008
Poena
304
Imam ovaj racunar od juna. U septembru sam mu ubacio u slobodan slot memoriju od 1 gb, tako da je sada 512 zalemljeno za plocu+1gb dodat., i sve je radilo lepo do danas. Danas sam prvi put transportovao laptop po ovakvom hladnijem vremenu. Kod drugara je lepo radio, net, muzika, bluetooth, mem. kartice... ali kad sam dosao kuci, poceli su problemi:
Kad sam ga upalio, ubacio sam SD karticu u citac, i nije reagovao. probao sam sa USB-ovima, isto. Nije hteo ni bluetooth da upali. Ubo sam jedan kineski mp3, zasvetleo je ekran na njemu, ali u my computer ga nema :mad: Takodje kad sam krenuo da na shutdown, onda ostane poruka "Windows is shuting down" i nece da nastavi sa gasenjem.

Taman pomislio da nosim laptop na reklamaciju, ali sam se setio da probam da vratim fabricki ram od 512 mb, da vidim sta ce biti...
Kad ono- radi!
Cita sve kartice, svi USB-ovi, bluetooth... Nista mi nije jasno.
Odem na shutdown, odma se ugasi.

Onda vratim memoriju od 1 gb, i opet pocinje problem. :wall:

Ne znam koji moze biti uzrok problema. Da se nije smrzao komp ili ram? :smash: Nosio sam ga po hladnoci, ali skroz ugasenog i u onoj torbici od neoprena, tako da mislim da je bio dobro zasticen.

Problematicna memorija je SODIMM DDR2 TakeMS CL5 na 667 Mhz, i imam garanciju 10 god :d
Al, ako moz' da se sredi bez reklamacije, bilo bi strava :)

Brisite ovo, nikog ne zanima :)

Pokusao sam pomocu raznih programa da testiram memoriju. Na kraju sam odneo na servis

da nastavim ovaj, izgleda, monolog :D

Odneo sam memoriju na reklamaciju. Oni su mi dali drugu, Kingston na 800 Mhz.
Probam ga sa novom memorijom, radi, sve dok ne ubacim USB flash, ili neku memorijsku karticu. Posle toga nece da se ugasi ili da ode u stand by, veoma slicni problemi kao i ranije.

Radi potpuno normalno jedino sa memorijom koja je dobijena uz laptop, sa drugim izgleda ne :smash:
Da li mozda treba nesto da podesavam?

Sad bih nosio laptop na reklamaciju, ali se bojim da mi ne poniste garanciju, ako im kazem da sam pokusao da zamenim memoriju.

Sad, sta mi je ciniti? Da teram lap na 1 gb ram i prodam ram memoriju, ili da nosim na servis, pa ako bude ok, vozim 1,5 gb ram?

Nema nikakve nalepnice preko poklopca, tako da se ne moze skontati da li je otvaran.

Ajde da bude dijalog (ekstra su ti komentari, umro sam od smeha).
Ja sam na mom lenovu isprobao 3 razlicite memorije (instaliran win 7) i nikakvih problema nisam imao, doduse moja verzija nema memoriju na ploci nego samo 1 slot (sada je u njemu 2 gb samsung na 800 MHz).
Nosi na reklamaciju moj ti je savet.

Moje misljenje je da pravi konflikt to sto nisu iste memorije...ispravite me ako gresim.

a ***, mala verovatnoca da me zadesi konflikt i sa Take MS memorijom na 667 Mhz, i Kingstonom, na 800.

Za sad cu da ga koristim sa fabrickom memorijom :(
Ako jos neko ima predlog, ili neko iskustvo, da li da nosim na reklamaciju, ili da se manem toga da ne bih gubio garanciju zbog menjanja ram memorije, nek kaze ;)

Poslednja izmena:
Pa u vecini slucajeva dve razlicite memorije od dva razlicita proizvodjaca nece da rade kako treba.

Na kraju sam odneo na servis
Pametno. Ako taj netbook nema neke nalepnice sa donje strane(a nema ako se ja dobro secam) onda ima onu plavu boju na srafovima po kojoj se vidi da li je otvaran. Mada mislim da ne bi trebalo da krsi garanciju ako si samo dodavao memoriju(ako nisi radio hardwareske izmene na uredjaju).

ma odnecu netbook u servis, ali cu jos nek vreme da radim sa starom memorijom. Ima da kazem jednostavno - ne radi sa drugom memorijom
Ako mi poniste garanciju, nek se y.bu preostalih 6 meseci

hvala svima na pomoci

Poslednja izmena:
Vrh Dno