Bex
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.08.2008
- Poena
- 304
Imam ovaj racunar od juna. U septembru sam mu ubacio u slobodan slot memoriju od 1 gb, tako da je sada 512 zalemljeno za plocu+1gb dodat., i sve je radilo lepo do danas. Danas sam prvi put transportovao laptop po ovakvom hladnijem vremenu. Kod drugara je lepo radio, net, muzika, bluetooth, mem. kartice... ali kad sam dosao kuci, poceli su problemi:
Kad sam ga upalio, ubacio sam SD karticu u citac, i nije reagovao. probao sam sa USB-ovima, isto. Nije hteo ni bluetooth da upali. Ubo sam jedan kineski mp3, zasvetleo je ekran na njemu, ali u my computer ga nema
Takodje kad sam krenuo da na shutdown, onda ostane poruka "Windows is shuting down" i nece da nastavi sa gasenjem.
Taman pomislio da nosim laptop na reklamaciju, ali sam se setio da probam da vratim fabricki ram od 512 mb, da vidim sta ce biti...
Kad ono- radi!
Cita sve kartice, svi USB-ovi, bluetooth... Nista mi nije jasno.
Odem na shutdown, odma se ugasi.
Onda vratim memoriju od 1 gb, i opet pocinje problem. :wall:
Ne znam koji moze biti uzrok problema. Da se nije smrzao komp ili ram? :smash: Nosio sam ga po hladnoci, ali skroz ugasenog i u onoj torbici od neoprena, tako da mislim da je bio dobro zasticen.
Problematicna memorija je SODIMM DDR2 TakeMS CL5 na 667 Mhz, i imam garanciju 10 god :d
Al, ako moz' da se sredi bez reklamacije, bilo bi strava
Kad sam ga upalio, ubacio sam SD karticu u citac, i nije reagovao. probao sam sa USB-ovima, isto. Nije hteo ni bluetooth da upali. Ubo sam jedan kineski mp3, zasvetleo je ekran na njemu, ali u my computer ga nema
Taman pomislio da nosim laptop na reklamaciju, ali sam se setio da probam da vratim fabricki ram od 512 mb, da vidim sta ce biti...
Kad ono- radi!
Cita sve kartice, svi USB-ovi, bluetooth... Nista mi nije jasno.
Odem na shutdown, odma se ugasi.
Onda vratim memoriju od 1 gb, i opet pocinje problem. :wall:
Ne znam koji moze biti uzrok problema. Da se nije smrzao komp ili ram? :smash: Nosio sam ga po hladnoci, ali skroz ugasenog i u onoj torbici od neoprena, tako da mislim da je bio dobro zasticen.
Problematicna memorija je SODIMM DDR2 TakeMS CL5 na 667 Mhz, i imam garanciju 10 god :d
Al, ako moz' da se sredi bez reklamacije, bilo bi strava