Šta je novo?

Problem sa Radijus Vektor Kabl net-om

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koristim Kablovski internet kod Radijus Vektor-a. Od pre par dana sam presao sa 64 na 128kbs.
Problem jes u tome sto mi se posle nekih 30-45minuta veza prekida, tj. ne mogu da otvorim ni jednu stranicu sve dok ne resetujem PC. Ovo se desavalo i dok sam bio na 64kbs.
Takodje sam primetio da do 17h. cesto ne mogu da otvorim neke stranice. Upali tek posle par minuta, i nekoliko pokusaja .
Imam Win XP sa SP2.
Jel se nesto slicno dogadja jos nekome?

Samo ukucaj na benchmarkovom forumu search Radijus i sve ce ti biti jasno... 🙂

Pozdrav

Poslednja izmena:
Boki to dobro kaze. Uradi to.

Ono sto ja mogu da ti kazem tice se slabog otvaranja stranica u popodnevnim casovima - to se i meni desava i svakome, jednostavno im je zagusen link ali, naravno, oni to nikome nisu rekli prilikom potpisivanja ugovora. Pretpostavljam da ce biti sve gore i gore jer ce biti sve vise korisnika a link ce ostati isti (dom im Telekom ne obezbedi veci, a cim je Telekom u pitanju - pisi propalo).

Sto se tice tog prekida veze, procitao sam negde na ovom forumu da neko ima slican problem, u smislu da mora da ugasi pa da upali MODEM a ne da resetuje kompjuter. Ja nemam tih problema a ti probaj tako pa vidi jer ne vidim zasto bi pomogao restart racunara osim ako nije neki hardverski kvar.

Meni se ponekad javljaju cesti prekidi transfera i moram samo da se rekonektujem.

E, da, od tebe sam to i cuo...

Pa od cega to zavisi, kako se to tebi desava a meni ne? Meni se desi da sve prestane da radi, odnosno da nekoliko minuta nece da ucita ama bas nista i onda odjednom sve proradi...

I ja bih voleo da znam...🙂...u svakom slucaju, u ponasanju LED-ova na modemu se NISTA ne menja kada se to desi. Poznanik iz bloka 37 ima isti modem i isti paket kao i ja (znaci, i ti) i njemu se NISTA ne desava lose, cak mu normalno radi i ICQ zajedno sa P2P, sto kod mene nema sanse. E sad, on je svoj modem prikljucio preko UTP kabla, mozda to treba probati. Kako je kod tebe prikljuceno (da ne trazim po prethodnim postovima)...??...ja sam pokusao tako da spojim modem sa compom, ali nece ni bajt da prenese...🙁

Pojava koju ti opisujes, da sve stane pa se samo "povrati" posle nekog vremena se meni desava, narocito pre podne.

Poslednja izmena:
Zvao sam ih ja i naravno rekli su da je u pitanju link. Moja procena je da su uveli 128 pakete koje je uzelo dosta ljudi i naravno odmah je doshlo do zagushenja. ICQ nema teorije da se konektuje. Kada se meni zagushi link, stvar reshavam tako shto 10ak puta brzo kliknem na neki link (npr. logo Benchmarka) i onda kao proradi! Stvarno je pochelo da smara jer radi gore od modema 🙁

Poslednja izmena:
Da, definitivno je link u pitanju. Samo, ja mislim da to nema veze sa tim koliko ljudi ima koji paket, mislim da to ima veze sa ukupnim brojem korisnika koji u isto vreme pokusavaju nesto da rade or something like that. 😉

Ipak, ne bih se slozio sa tobom da je losije od modema. Ne znam kako je kod tebe, ali iskreno, i sa tim prekidima, koji su ruku na srce kratkotrajni ja sam prezadovoljan! DL rate mi je super visok, ne mogu da se opasuljim koliko sam zadovoljan s' obzirom na to da sam do sada svo vreme bio na dial-up-u. Kazu da ce uskoro Telekom da im prosiri link, hajde i to da vidimo. Kako sada stvari stoje, sa ovolikim linkom i sa povecanjem broja korisnika koje je neizbezno, trebalo bi da bude sve gore i gore, zar ne?

@Tex707 To da sve stane pa se povrati je posledica zagusenja i kao sto kazes, desava se u prepodnevnim i poslepodnevnim casovima dok je predvece i nocu uglavnom ok. Cak i kada neka stranica nece da se ucita to maksimalno traje minut, dva sto moze da se tolerise. Barem je tako kod mene.

Inace, ja sam modem povezao preko UTP-a, takodje. Kod mene je suprotna situacija nego kod tebe - nikako mi ne radi preko USB-a. Kako to da nemas protok kada povezes na UTP?

Meni su neki ljudi rekli da je BOLJE kada modem radi preko UTP-a.

Papss je napisao(la):
@Tex707 To da sve stane pa se povrati je posledica zagusenja i kao sto kazes, desava se u prepodnevnim i poslepodnevnim casovima dok je predvece i nocu uglavnom ok. Cak i kada neka stranica nece da se ucita to maksimalno traje minut, dva sto moze da se tolerise. Barem je tako kod mene.

Inace, ja sam modem povezao preko UTP-a, takodje. Kod mene je suprotna situacija nego kod tebe - nikako mi ne radi preko USB-a. Kako to da nemas protok kada povezes na UTP?

Meni su neki ljudi rekli da je BOLJE kada modem radi preko UTP-a.

Pa i meni su rekli da je bolje preko UTP-a, ali nikako da mi proradi tako...sve je OK podeseno, ali broj Received paketa ostaje 0...🙁...da stvar bude jos interesantnija, drugar kome radi odlicno preko UTP-a kaze da ni on nema protok preko USB-a ko i ti. Mora da je u pitanju neko podesavanje OS-a, ali ne mozemo da provalimo koje.

Sto se prekida tice, ti koje pominjes se desavaju pre podne, i tu ne treba preduzimati nista da bi se stvar popravila, sve jednostavno krene samo do sebe. Medjutim, mene muce ovi drugi prekidi zbog kojih moram da prekinem i ponovo uspostavim vezu, a oni se desavaju i tokom noci.

Papss je napisao(la):
Ono sto ja mogu da ti kazem tice se slabog otvaranja stranica u popodnevnim casovima - to se i meni desava i svakome, jednostavno im je zagusen link

meni se cini kao da namerno usporavaju protok 'obicnim' korisnicima preko dana, posto mi se svaki dan oko 16-17h promeni IP i net poleti.. 🙂 i onda radi ok do jutra, kada mi se opet promeni IP i net mnogo uspori :trust:

naravno ovo se desava samo radnim danima, subotom i nedeljom preko celog dana (kao i radnim danima od ~17h) radi 15-16kb/s na skoro svakom sajtu...

Ja da sam na njihovom mestu, kada bih video taj tvoj avatar, odmah bih ti ogranicio protok na 1 kb/s zauvek...🙂

BTW, primer koji pominjem da drugaru radi sve OK, i ICQ i P2P, kao i da nema prekida, ali da mu je modem povezan preko UTP kabla, si ti.

Nisam ukapirao to u vezi avatara, to mora da je nesto interno...🙂

A kako njemu ne radi USB, da li mu Win puca odnosno prikazuje plave ekrane?

paaa meni na USB-u nije hteo da radi, windows nadje modem i krene ono acquiring dns bla bla (ili tako nesto), i to ne uspe da uradi pa mi dodeli 169.254 (ako se dobro setjam) IP pa netje da radi ... a preko UTP-a radi bez problema 🙂

ps. moj avatar je logo Airbus-a, a texov je logo Boeing-a :crash:

inace, airbus rula : )

Evo, opet sam malo experimentisao oko UTP konektovanja modema...kada izvrsim:

ipconfig /renew

...dobijam poruku: DHCP server unreachable

Ima li neko ideju kako ovo moze da se prevazidje?

Da, imam ideju kako to moze da se prevazidje.

Radi se o tome da MORA DA PRODJE NEKO ODREDJENO VREME pre nego sto uspe da ti se konektuje putem UTP-a A DA SI NEPOSREDNO PRE TOGA BIO POVEZAN USB-om. Naime, kod njih mora nesto da se "desi" , ne pitaj me sta. Trebalo bi da se ceka 5-6 sati, tako su meni rekli, ali onda sam ih ja pozvao pa je to vreme bilo smanjeno na 1 sat a uslovi su da SVI kablovi budu iscupani iz modema i to su mi rekli da uradim odredjenim redom kako sam i vratio - takodje odredjenim redom.

Znaci, kod Kuboja, ako je prvo bio povezan UTP-om pa je onda hteo da se prebaci na USB - normalno je sto nije uspeo da mu nadje network adress.

Ovo je 100%, ne morate nikoga dalje da pitate, samo ih okrenite i recite im sta zelite. Ako pocnu da *****ju kao sto vole, pozovite se na vaseg "drugara" koji je imao isti problem i koji je to sredio na takav nacin.

Verovatno zbog toga nije radilo ni jednom ni drugom a ni meni dok nisam znao za to. Tako da vama najverovatnije nema sta da nije u redu nego jednostavno niste odradili proceduru cekanja.

Dobro, ovo zvuci interesantno, probacu sutra prepodne svakako...da li je, mozda, redosled ovaj:

Iskljucivanje:
1. napajanje
2. USB
3. KDS kabl

Ukljucivanje:
1. KDS kabl
2. UTP
3. napajanje

Samo jedna stvar mi nije jasna...sta se desava kada se na isti modem prikljuce dva racunara, jedan preko UTP-a, a drugi preko USB-a...??...🙁

Poslednja izmena:
Meni je vec bio prikljucen na UTP. Mislim da sam prvo iskljucio KDS, onda UTP i onda STRUJU.

Cini mi se da sam istim redosledom i ukljucio (iskreno, ne verujem da to ima neke veze).

Veceras pre spavanja iskljuci ovako, nista ne gubis, sutra nemoj ni da ih zoves nego odmah probaj pa ako ti pise ACQUIRING NETWORK ADRESS i na kraju pise NO CONNECTION onda ih okreni jer nesto nije dobro odradjeno. Mozda i oni moraju kod njih nesto da urade.

Pazi sta sam nasao u uputstvu:

"Allow 5 to 30 minutes to power up the first time because the SURFboard cable modem must find and lock on the appropriate channels for communications"

...izgleda da ovo objasnjava nesto...🙂...da ne kazem "bio si u pravu"...🙂

Sto se redosleda tice, u uputstvu za prikljucivanje pise:

1. koaksijalni kabl
2. napajanje
3. USB ili UTP

???

Papps & tex707 u kojim delovima grada ste (koji blok/naselje) ???
uzeo bih net kod Radijus V. pa me zanima.

poz A :-devil-:

tex707 je napisao(la):
Blok 19a, kod "Sava centra"...

thnx i ja sam u blizini, znaci mogu da ocekujem svasta :S:
nadam se da ce se popraviti,jer sam TV signalom jako zadovoljan.

poz A :-devil-:

Ja nisam bas zadovoljan TV signalom koji mi dolazi do racunara, ali imam dve skretnice i preko 20m kabla kroz stan. Pojacalo ce, nadam se, pomoci.

I ja se nadam da ce se net popraviti. ne mogu da kazem da nisam sada zadovoljan (narocito odnosom kvalitet-cena), ali trebalo bi do 17h bolje da radi. Cinjenica je da u razvijenim zemljama za manje love dobiju dosta vise (znam sigurno za USA i Canada, a cuo sam da je i u Germany isto), ali ipak moramo da imamo na umu gde smo i da smo se do skora mucili na telefonskim linijama i placali telefonske racune 1000+ DIN.

Pa dobro covece, sta si uradio, sto cutis? 🙂

Ja zivim u u samom centru grada.

Uradio sam SVE, a nije ispalo NISTA...🙁...niti bajt nije prosao na downloadu...a nije ni cudo kada opet pokazuje: "DHCP server unreachable"...vratio sam se na USB (bez ikakvih problema i bez cekanja) i radi kao i ranije...

Ma nemoj bre da me zezas!!!!!! 🙂 Da li si ih kontaktirao??? Rekao sam ti zasto pise da je DHCP unreachable!!! Nije proslo dovoljno vremena, mozda moraju i oni nesto da urade kod njih! OKRENI IH, sto te mrzi? 😉 Dzaba ti sto probas download ako ti nije dodelio IP adresu.......

Nisam ih kontaktirao...da ti pravo kazem, glupo mi je...sta ako oni stvarno nesto urade i uspe mi da radi na UTP-u, a posle moram da se prebacim na USB (kupio sam jos jedan comp, pa cu ih mozda umreziti), blam me da ih opet gnjavim....🙁...nadao sam se da ce da proradi samo posle cekanja, a nije...

Auuuuu, ala si ti prs'o! 🙂 Stvarno si smesan, blam te je? Pa to je njihov posao! Stvarno te ne razumem. Ti si to platio, tvoja je stvar kako zelis da budes povezan, ti imas pravo da biras i da menjas iz nekog razloga nacin konekcije. Koliko dugo si cekao?

Ma jesam prs'o, ali ne zbog toga sto necu da ih gnjavim...🙁
Drzao sam modam dva sata potpuno iskljucen i onda cekao jos oko 2 sata da se ostvari protok.

Pa to je malo. Rekao sam ti da treba oko 6-7 sati. Tako su oni meni rekli. Mozda treba 5 a mozda 8. To neces saznati ako ne pitas njih. Ne razumem sta si cekao 2 sata kada ti uopste ne da nikakvu adresu ako se odmah posle USB-a povezes UTP-om...

Hmmm...ja sam te razumeo da je prvi podatak bio 6 sati, ali da su ti kada si ih zvao rekli samo sat vremena.

Cekao sam dva sata posle ukljucivanja na UTP jer u uputstvu pise da treba sacekati... :wall:

Nazad
Vrh Dno