Šta je novo?

Problem sa Radijus Vektor Kabl net-om

Pa dzaba ti cekanje jer ti on posle 2 minuta od pokusaja da ti "nadje" ip adresu (Acquiring network adress) napise "No connection" ili tako nesto.

Mozda sam bio malo nejasan - jesam ja cekao sat vremena ali tek posto sam ih zvao telefonom, mislim da su oni tada uradili nesto kod njih cime je vreme cekanja skraceno.

Papss je napisao(la):
Pa dzaba ti cekanje jer ti on posle 2 minuta od pokusaja da ti "nadje" ip adresu (Acquiring network adress) napise "No connection" ili tako nesto.

Mozda sam bio malo nejasan - jesam ja cekao sat vremena ali tek posto sam ih zvao telefonom, mislim da su oni tada uradili nesto kod njih cime je vreme cekanja skraceno.

A, pa meni ne napise "No connection", naprotiv, sve izgleda kao da je u redu, "ekrancici" u donjem desnom uglu flashuju, lepo se prijavi veza 100 Mbps...samo nista od downloada...🙁

Cekaj bre, hajde da pricamo srpski, napravismo thread od 30-ak postova a pisemo bukvalno samo ti i ja. 😉 Znaci, tebi preko UTP-a DODELI IP adresu??? Kada uradis ipconfig /release on ti ISPISE IP adresu? Ne pise ti "Acquiring network adress" i posle 2 minuta No connection ?

Nema veze, mozda jos neko ima slicne probleme pa procita...

Za ipconfig /release ne znam, nisam nikada probao...🙁...samo sam probao ipconfig i on pokaze da je dodeljenja IP adresa, kao i Subnet Mask, ali nema Default Getaway-a. Kada (kao sto pise u uputstvu) pokusam ipconfig /renew, napise "DHCP server unreachable" i nema transfera.

Ako sam dobro razumeo, normalno je da je UL dva puta manji od DL.

Da ... covek bi josh rekao da je prevara s'obzirom da je RVKDS u pitanju, ali kod kablovske/adsl-a je asinhroni download/upload, dok kod wireless-a je sinhroni (tj. 256kb upload / 256kb download).

Jos nesto

Ako predjem na 256kbs, dali ce biti manje zakusenja ako na toj brzini ima dosta manje korisnika nego na 64, ili 128kbs?

mikihog je napisao(la):
Ako predjem na 256kbs, dali ce biti manje zakusenja ako na toj brzini ima dosta manje korisnika nego na 64, ili 128kbs?
Sumnjam...kada sam presao sa 64 na 128 nije se primetila nikakva razlika u periodu kada ne radi dobro...predvece i uvece je duplo bolje. Posto sve to prolazi kroz isti link...

Poslednja izmena:
Ali, to zaista nije strasno... to bih ja vise nazvao "pauzama" nego prekidima... iskreno, nije nikakva frka...

Pa i nije da nije...

Korisnik sam pomenute mreze i mogu samo da kazem da cela kompanija ista ko i drzava u kojoj zivimo. Jednom recju komedija.
Lepo je biti non stop onlajn i , da, ne smetaju vam povremene pauze u protoku. Ali sta ce biti kada vam stvarno zatreba nesto da hitno nekom posaljete ili primite neki mail, pogledate nesto na net-u zanimljivo, a server na pauzi za rucak..?
Nazalost meni se to sa njima dogadjalo hiljadu puta, nesto moze da se sredi sa repair-om konekcije, ping-ovanjem ili restartom konekcije, i da, ako vam se veza prekida na USB-u probajte da deselektujete power management na USB root-hub-u, desni klik na moj komp properties/hardware/device manager/USB Root hub/Power management/ i deselektujte opciju turn off to save power...
u krajnjem slucaju prodajte kablovski i vratite se na dobri stari dial up... :wall:

Nazad
Vrh Dno