Šta je novo?

Problem sa R sim IPhone X

CryptSpace

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2015
Poena
160
Mozda je ovo total noob question ali moram da pitam ovde jer nemam pojma o apple proizvodima niti sam ih ikad koristio

Uglavnom drugar je koristio IPhone X, imao je R Sim, medjutim kako on kaze uradio je fabricki reset i telefon je zakljucan posle toga, poslednja verzija IOS je 16.01, prodavac koji mu je prodao telefon pre par godina mu se ne javlja a on je skroz non-tech osoba i ne zna sta da radi, neki moj zakljucak iz guglanja je da mu treba novi R SIM, ja se ne razumem puno u telefone pogotovo u Apple proizvode

Ako sam upravu, gde kupiti taj R SIM? Na sta obratiti paznju? Gledao sam na kp.com nasao sam par prodavaca cena je avg 5000 rsd, jel to ok? Da li ukoliko to resi problem (novi r sim), ne sme vise da upgrade-uje IOS da ne bi dosao u istu situaciju? Da li postoji jos neka solucija?

Sto se toga tice moras da nadjes karticu koja podrzava ubacivanje ICCID kodova. Posto od kodova zavisi aktivacija. Bolje vidi poruci sa nekog sajta preko posto 5k je bas preterana cena!

Mozda je ovo total noob question ali moram da pitam ovde jer nemam pojma o apple proizvodima niti sam ih ikad koristio

Uglavnom drugar je koristio IPhone X, imao je R Sim, medjutim kako on kaze uradio je fabricki reset i telefon je zakljucan posle toga, poslednja verzija IOS je 16.01, prodavac koji mu je prodao telefon pre par godina mu se ne javlja a on je skroz non-tech osoba i ne zna sta da radi, neki moj zakljucak iz guglanja je da mu treba novi R SIM, ja se ne razumem puno u telefone pogotovo u Apple proizvode

Ako sam upravu, gde kupiti taj R SIM? Na sta obratiti paznju? Gledao sam na kp.com nasao sam par prodavaca cena je avg 5000 rsd, jel to ok? Da li ukoliko to resi problem (novi r sim), ne sme vise da upgrade-uje IOS da ne bi dosao u istu situaciju? Da li postoji jos neka solucija?
Na koju mrezu zakljucan telefon?

Ako je "zakljucan" tako sto ne prepoznaje SIM karticu, trebalo mi da moze i dalje da se koristi stara RSim kartica.
Kako je to meni radilo ranije je: ukucas ICCID kod i to radi dok se ne restartuje telefon/istorsi se baterija. Nakon toga mora nov aktuelni/svez ICCID kod sa ponovljenom procedurom (ima na yt).
Gugluj za aktuelne ICCID kodove.

Hvala vam na odgovorima, plan je taj da cu naruciti R-SIM 18 koji podrzava 16+ IOS verzije, koristicu ovaj sajt https://iccid.info/en za nove fresh kodove, nadam se da necu morati svaki put da ih kucam nakon restart-a telefona

Nazad
Vrh Dno