Šta je novo?

Problem sa Quantumom

LazyBoy

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2002
Poena
609
Pre izvesnog vremena podelio sam svoj HDD (Quantum lct 20 GB) na dve particije uz pomoc Partition Magica. Posle toga sam primetio da uzasno sporo kopira fajlove sa jedne particije na drugu. Ovaj problem se javlja i kad hard nije u mom kompjuteru. Ali sa drugog diska na moj ili obrnuto radi normalno. Npr. mp3 pesme 200 megajta sa jednog harda na drugi kopira za otprilike 23 sekunde, dok kad kopiram sa jedne particije na drugu potrebno mu je 2min i tridesetak sekundi!!! Znam da mi je hard spor ali ovo vec nije u redu. Posle sam -sumnjajuci da je partition magic zeznuo stvari- sa Fdiskom spojio particije i ponovo podelio, ali nista, opet isto. Interesantno sto se to isto desilo i kod mog druga sa njegovim Maxtorom od 40 GB . I on je podelio disk sa partition magicom pa mu je isto tako sporo kopirao, ali kad je defragmentovao hard disk sa speed diskom sve je bilo OK, sto kod mene nije bio slucaj.

Jel zna neko u cemu je problem?

E da, zaborivio sam da napisem, imam plocu Microstar 6330 Lite, Duron 750, 128 MB NCP i koristim windows xp i 98 ako je to uopste bitno.

probaj da defragmentiras particije, il napravi dve nove, prazne pa onda meri, ako i onda budu bile tako velike razlike, onda ti nesto ne valja (HDD, Ploca, VIA driveri, OS.......)

Sasvim normalni rezultati za LCT.
Taj hard je ocajno spor u pomeranju glava, a to je ono sto se najvise trazi kod kopiranja na istom hdd-u.

Kad kopiras ili citas na njega dobro radi zato sto ima 20 GB po ploci pa su mu podaci gusto napakovani, a tada se citaju u nizu.
Ali, kad treba da skace sa jedne trake na drugu.... ufff.

Sve u svemu, navikni se jer si kupio ubedljivo najsporiji disk na trzistu.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Sasvim normalni rezultati za LCT.
Taj hard je ocajno spor u pomeranju glava, a to je ono sto se najvise trazi kod kopiranja na istom hdd-u.
I očajno mali cache, valjda 128kb.

Nazad
Vrh Dno