Šta je novo?

Problem sa Quantum AS 40GB

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Juce mi se desilo da ga jedan racunar prepozna (i tu radi normalno), drugi nije hteo nikako. Skidao ga par puta i stavljao i sve proradilo kako treba. Ja se ponadao da nisam dobro spojio HDD u fioku i nisamobracao paznju.

Nocas upalim ja masinu na kojoj je HDD uvek radio (sistemski) i ubacim jednu disketu. Kliknem na A: i masina se zamrzne. jedino sto sam uspeo da uradim jeste da je ugasim pomocu power tastera, ali bez obzira sto je ATX nije bilo potrebe da drzim 5s, vec se odmah ugasilo.

Kod sledeceg paljenja se culo jako cudno krcanje iz HDDa i od tada ga ova masina ne vidi, a kada ga zakacim na onu drugu u devce manageru mi prijavi error za secondary IDE kontroler (na kome je HDD zakacen) i HDD se ne vidi.

Ako je riknu: riknuo. Pod garancijom je jos 15ak dana:D ali imam na njemu nekih 30ak GB!!! koje bih rado spasao

Da li imate neku ideju, predlog, bilo sta. HDD je u garanciji kod Imtela, pa mozda i to nesto znaci. Mada predpostavljam da njih zabole za moje podatke. Predpostavljam da su podatci i dalje na plocama i da se mogu spasti otvaranjem HDDa, ali da li cu onda moci da ga zamenim?????
:(

Obicno se stiker stavlja na mesto izmedju tela i poklopca hard diska tako da prodavac zna da li si otvarao hard disk ili nisi.
Ako si otvarao hard garancija ti ne vazi i mozes (ako ga ne popravis) da ga bacis u kantu.......
Ako je u pitanju elekronika , mozda ce ti ljudi iz Imtela pomoci.
Treba samo prebaciti elektroniku sa drugog harda (iz iste serije, u tvom slucaju AS) i sacuvati podatke....... ali ako ti je otisla mehanika....... bogo moj..... ne verujem da im ima spasa...... u nekim slucajevima moze da se vrati hard u zivot ali to je uglavnom kratkotrajno resenje i sluzi za spasavanje podataka i posle toga ide poznati postupak bacanja harda u kantu (izbor pri bacanju , zakucavanje , sut sa 2 metra i sl. je stvar licne prirode).

Meni se desila slicna stvar na masini koju sam sklopio pre nekih 6 meseci...... Rec je o Quantum-u. Ljudi mi se zalili kako im kompjuter brlja , navukli neki virus i sl. Odem ja tamo , probam da ocistim komp , kad ono skoro svi sistemski fajlovi osteceni. Slozili se da im reinstaliram masinu i instaliram ti ja tako Win i krenem drajvere da instaliram i Office i masina blokira. Kada sam hteo da upalim masinu BIOS ne vidi hard disk. Inace hard disk je samo "zacvileo". Nista, rekoh ja , nosim masinu kuci da proverim sve komponente i da saljem nesto na reklamaciju. Ukljucim ti ja kompjuter kod mene (na UPS) i kompjuter radi! Instaliram ja sve iz pocetka i odnesem im kompjuter (posle par dana mucenja) i dan danas radi normalno..... To je bilo pre nekih mesec dva. Period kada je EPS radio uz samba ritam.... Nikad vise u zivotu nisam video spaljenih ploca , procesora i sl. stvari..... Mogu samo da pretpostavim kolike su bile varijacije napona u to vreme. A sto se tice napajanja za racunare ........... imao sam ih nekih 10-ak na reklamaciji.........

Nazad
Vrh Dno