Šta je novo?

Problem sa pustanjem videa nakon obrade u Sony Vegas-u 11

TMEV

Slavan
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poena
319
Ukratko, nakon vrlo jednostavne i minimalne obrade (trim, tranzicije, fade in/out) sacuvam u skoro identicni format, iz MTS u M2TS (Full HD, 1920x1080, 60fps). E problem je u sledecem. Kada pustim taj novi video sve radi bez problema ako ga gledam u celini. Medjutim ako preskocim malo, npr odem do pola videa, onda video nastavlja ali zvuk ne prati video. Kad isprobam to sa originalnim videom sve radi bez problema.
Ima li neko ideju sta se to poremeti u obradi?

Kompjuter je Core I3, 3.2GHz i 8GB ram-a (ako je to bitno)

UPDATE:
Iz ocaja isprobao sam neke druge editore (prostije od Sonija) jer za moje potrebe i ne treba mi vise osim da isecem neki klip, ubacim cross fade itd... U svakom slucaju probao sam Power Director ali on se nesto budzio i cim kliknem na produce video, program prijavi neku gresku i ugasi se. Nakon toga probam AVS video editor i on nema toliko sirok opseg opcija za izlazni fajl (samo AVI, MPEG, i MOV cini mi se). Odaberem Full HD MPEG2, i dobijeni fajl radi bez problema.
E sada ja sam pokusao malo da guglam da vidim koja je razlika izmedju Mpeg2 i M2ts i nisam bas u potpunosti shvatio. Onoliko koliko jesam to je da je m2ts ustvari baziran na mpeg2 ali da on moze da u sebi sadrzi jos vise informacija, tipa nekoliko razlicitih audia, titlova. Ja to vidim kao recimo film za koji moze da se bira da li cemo da audio bude engleski ili nemacki ili francuski itd.. Da li sam dobro razumeo i da li neko ima nesto da doda?

Na kraju da li se prebacim i obradu radim u AVS-u sa MPEG2 izlaznim fajlom jer sasvim fino radi?

To se desaava zbog toga sto novi film ima retke I-frejmove a decoder moze da skoci samo n I-frame prilikom premotavanja. U principu, moze da skoki na bilo koji frame ali mu treba vremena da to uradi (nadje prvi prethodni I-frame pa posle dekoduje sve do zeljenog frejma).
Prilikom kompresije proveri presete i vidi da li je moguce regulisati velicinu GOP-a.

Vrh Dno