Šta je novo?

problem sa pustanjem filma u mrezi

sirius

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2002
Poena
619
Kao sto vec znate(jer sam dosadio i bogu i narodu) uspio sam da spojim dva racunara u mrezu i to za sada radi ok.Ideja mi je bila da imam jedan racunar ,bez monitora,koji bi mi sluzio sa smjestaj muzike i filmova,i naravno za njihovo pustanje.Na taj racunar( bez monitora) prilazio sam preko remote desktopa ,pustao muziku preko winampa....Medutim kada su filmovi dosli na red problem!!!!Mogu da pustim film ali se ne vidi na tv-u!!Na tv mi se vidi sam welcome screen i nista vise.Posudio sam monitor,prikljucio ulogovao se i etto filma na tv,slika odlicna.Pokusam opet preko remote desktopa ,i opet isto nestane film i pojavi se welcome screen.Nadam se da sam vam uspio docarati problem.E sada me zanima dali je uopste moguce izvesti to sto sam ja naumio,ili moram potraziti neko drugo rijesenje?

Remote desktop nije remote control program. to je terminal servis. Dobijes virtualni desktop i sa njim radis, ne upotrebljavas graficku kartu uopste.

Ukoliko hoces da graficku kartu stavis u upotrebu, onda koristi neki program poput WinVNC ili Tight VNC. najjednostavniji su. Sa njima pusti film. Refresh ekrana je izuzetno spor u odnosu na Remote desktop, ali tako je sa svim Remote control programima

Hm da,ali meni i nije cilj da ja gledam film preko remote desktopa.On mi sluzi samo da na drugom racunaru ja startujem film ,koji bih gledao na tv-u?Razumijes u cemu je problem,na tv-u se film zamrzne,odnosno stalno stoji welcome screen?

sirius je napisao(la):
Hm da,ali meni i nije cilj da ja gledam film preko remote desktopa.On mi sluzi samo da na drugom racunaru ja startujem film ,koji bih gledao na tv-u?Razumijes u cemu je problem,na tv-u se film zamrzne,odnosno stalno stoji welcome screen?
Pa upravo to ti je i objasnio, remote desktop nema veze sa onim sto ce izaci na grafickoj karti/TV izlazu, da imas tamo serverski operativni sistem, mogao bi da se zakacis u koliko hoces sesija i svaka bi izgledala drugacije, a lokalno na racunaru bi imao nesto trece...
Poenta je da moras da se na neki nacin logujes lokalno, pa da daljinski kontrolises tu lokalnu sesiju.

Poslusaj Miroslava, najtoplije ti preporucujem WinVNC, prvo besplatan je (isto kao i Tight VNC), odlicno radi posao i nije veliki (563 kb) evo ti link http://www.realvnc.com pa se informisi.Tight VNC je isto odlican program (944 kb) optimalizovan da radi u losim (sporim) mrezama ili preko modema http://www.tightvnc.com Neces pogresiti ako uzmes bilo koji od njih.....

Vrh Dno