pravo_u_raj
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.07.2003
- Poena
- 609
Izvesno vreme mi se desava da mi se ceo internet saobracaj(kablovski, Toshin Bunar) na svaka dva sata prekine na trenutak i u sledecem nastavi najnormalnije. Niti se modem resetuje, niti mi se promeni IP ni nishta... Problem je najverovatnije do njihovog dhcp servera poshto mi se vremena za Lease Obtained i Lease Expires razlikuju za 2h i prekid se desi tacno u vreme kad pise da tje da istekne. Kad ja rucno pokusam da uradim ipconfig /renew on mi ne dozvoljava, tako da kontam da dhcp meni radi prvo relese pa onda renew i zato se meni deshava prekid. A i totalno je glupo da je to podesheno na samo 2h, za dzabe zagushuje mrezu... Sedim im na kichmi vetj neko vreme i nemaju pojma shta se deshava, izvrteli su one klasichne odgovore milion puta(firewall, sistem, mrezna isl...) al nishta od toga nije uzrok. Menjao mrezne, menjao sisteme, bez fw-la, sve sam isprobavao i dalje...(kad budem probao kompletno drugi hardware na modemu i bude se isto desavalo tek tju onda da im se %$#&#$# svega) i na kraju su shatro nashli neshto chudno u mojim logovima, da moja mashina shalje mnogo vishe paketa dhcp serveru nego shto je normalno(?) i da je to navodno do p2p
ja smorih totalno, valjda tje neko da prochita moju muku i da napishe neshto pametno poshto ja vishe nemam ideja sem da im olupam modem o servere
ps. ako sam odvalio neku glupost to je zato sto sam mrtav umoran, a post sam sad napisao u izlivu besa zbog pucanja DL-a od 200mb na 95%
ja smorih totalno, valjda tje neko da prochita moju muku i da napishe neshto pametno poshto ja vishe nemam ideja sem da im olupam modem o servere
ps. ako sam odvalio neku glupost to je zato sto sam mrtav umoran, a post sam sad napisao u izlivu besa zbog pucanja DL-a od 200mb na 95%