Šta je novo?

problem sa Princo 48x

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
narezao sam par princo 48x diskova i malo se razocharao... narezane cd-e CdCheck chita na 3000 kb/s dok sam sa ranijim princom 24x rezao lepo i konstantno mi je chitao na 4500 kb/s... koristim inache tj koristio sam u oba sluchaja Nero i rezao na 12 x sa Lg-om 16/10/40 GCE-8160b... Da li je to neka losha serija ili nesto drugo ??
Evo shta pokazuje Cdr Identifier za ove nove princo ako vam to nesto pomaze:)
ATIP: 97m 27s 28f
Disc Manufacturer: Princo Co.
Reflective layer: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine)
Media type: CD-Recordable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 74f / LBA: 359849)

Da li si ti princo labelovani s gornje strane?
Btw, neko je vec ovde prijavio da za sigurne rezance, princo 48x ne bi trebao da se reze brze od 32x

Nije da pametujem ali Swiper je te 48X Princo rezao na 12X i jos uvek ima problema :)

Sorry

U pravu si Grunt, moja greska, nisam dobro procitao da je Swiper vec naveo da je rezao 12x.
Ja licno ignorisem testove brzine citanja kad mi nakon rezanja u nero prodje verifikacija i (nero cd speed) scan fajlova. Ne kazem da bi tako trebalo svi da se ponasaju - ali meni rezac (teac w504e) radi u pio modu (zato sto ploca ne podrzava udma33)

Testovi koju su meni bitni su slusanje narezanog medija u nekom hi-fi uredjaju ako sam przio audio diskove, i kopiranje/instalacija/pregledanje fajlova ukoliko su data diskovi u pitanju. U tim slucajevima nisam imao problema (ni) sa label-ovanim princo. Przim ih sa nero, na 16x.

ne proveravam ja brzinu cd-a vec koliko je dobro narezan... da li je neki fajl koruptovan ili ne... imao sam takvih problema sa smart buy-evim diskovima i od tada ne moze da se nareze disk a da ne prodje kroz Cd Check... i mogu vam reci da je odlichan :)

Da li su Princo diskovi kvalitetniji od no name-ova, posto vidim da ih jednako tretiraju (pri naplati)?

Nazad
Vrh Dno