Šta je novo?

Problem sa prepoznavanjem skenera u multifunkcionalnom urežaju Kyocera FS-1025 MFP

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Može te li mi pomoći savetom da izbegnem kompletnu reinstalaciju Windowsa je ima nekih programa poslovanje sa bankom i sl. pa bi reinstalacija bila peripetija.
Naime računar je relativvno nov (1g), ima instaliran win 10. Pored toga na kompu je bio povezan u laserski multifun. urežaj Canon (mislim 24xx neki model, nije ni važno). Pojavio se problem sa prepoznavanjem skenera a i štampač povremeno je zezao. Žena čiji je komp je odlučila da kupi novi uređaj i kupila ke Kyoceru Ecosys FS-1025MFP , ja sam juče došao da ga povežem i štampač se sam od sebe instalirao a skener u device menageru se pojavio sa sa uzvičnikom i nisam uopšte ga uspeo instalirati. Uređaj ima i mrežu i moguće je dodati štampač preko mreža ali skener nikako. Pretpostavljam da je u win10 puko neki servis. Nisam doduse uspeo da nadjem drivere eksplicitno za taj model. Inace uređaj kao kopir radi bez problema. Kada tražim preko Hardware ID na netu dobijam neke leve rezultate.

Uf ako se dobro sećam oni su užasni sto se skeniranja tiče, probaj sa NAPS2 uz naravno instalaciju TWAIN/WIA drajvera.

Nece driver.

Moje iskustva.
Drajver za skeniranje preko mreže prolazi regularno kad se startuje CD i njegov setap, a drajver za skener preko USB-a mopraš da potražiš ručno po sadržaju diska, nalazi se par nivoa ispog root-a CD-a.
Slično je sa drajverima za Win7 i sve 32-bitbe verzije Win-a.
Moguće je da se drajver pronađe i preko IODriverBooster programa od verzije 9,1 pa novije.

Skener preko mreže se dodaje iz posebnog Kyocera tools-a koji he setap postacio u liniju programa.
Pre roga treba se ispodešavati na samom utedjaju sve Net podatke. Najbitniji statička IP aderesa i adresa Gateway-a.
  1. Izabere se sistem mernih jedinica,
  2. imenuje ime skenera - to kasnije vide programi iz Win-a,
  3. postavi IP adresa,
  4. istestira da li ga mreža vidi i to je to, otprilike.
PS
Što se tiče kvaliteta te Kyocere su fenomenale, kad se sve sredi kako treba.

Poslednja izmena:
U međuvremenu smo uzeli na poslu Kyocera Ecosys M3645idn, jači model. Kao kopir i stampač radi odlično ali skeniranje je blagi užas. Nema šanse da sa PC-ja se skenira na uređaju, mora sa uređaja da se šalje. Displej je tako neintuitivan, podesio da skenira u folder, u početku radi posle pokazuje grešku. Na mail skenira normalno, podesio i radi, dodao opciju obostranog skeniranja koja se vraća na jednostrano...

Nazad
Vrh Dno