Šta je novo?

Problem sa prenosom zvuka kroz HDMI

gojko88

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2007
Poena
320
Posedujem laptop ASUS G2S, sa 8600GT grafičkom i nekom Realtekovom integrušom za zvuk. Radi se o sledećem - kada laptop povežem sa TV-om putem HDMI interfejsa, ne dobijam zvuk iz video fajlova. Slika je besprekorna, i sav ostali zvuk se prenosi na TV bez problema (dakle Windows zvuci, mp3 fajlovi i sl.), jedino se zvuk iz video fajlova pušta na zvučnicima laptopa. Pokušao sam sa najosnovnijim - menjanjem izlaza u Control Panelu, ali bez rezultata. Ponestalo mi je ideja...

Tek AMD Radeon serije HD2000/3000 imaju mogucnost prenosa zvuka preko HDMI. Za sada nijedna nVidijina ne prenosi zvuk vec samo sliku. Moja Palit ima mogucnost da preko posebnog konektora koji je dosao uz nju povezem dig out za grafickom i da preko HDMI salje i zvuk paralelno sa slikom, mada to nisma probao jer mi vec preko coax sve sljaka ok (tacnije nije HD zvuk za koji je HDMI potreban).

To sam i ja pomislio, ali kako je moguće da onda prenosi zvuk kad se pusti recimo mp3 iz nekog plejera?!

AKo tvrdis da ipak na tv imas zvuk preko tog HDMI, jedino resenje je da tv nema AC3 ili DTS decoder i da ne moze decodirati zvuk.

Nazad
Vrh Dno