Šta je novo?

Problem sa prenosnim hardom

vampire

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2005
Poena
319
Imam Power mobile hard disk for s-ata hdd reck za 3.5inch hardove, u njemu mi je WD od 1tb. Kuci na desktop racunaru sa XPom mi je radio normalno. Sad sam otputovao i prikacio ga na lap top sa win 7 i on ga je prepoznao u device manageru al ga nije video kao disk u my computer. Kada sam uso u Computer Managment - Disk Managment izasao mi je kao dynamic disc. Isao sam convert to basic, pa sam zatim napravio particiju, izabrao sav prostor za tu particiju i selektovao da je ne formatira. Sada mi pise da je disk (E:) 931.5 GB RAW Healty (Active, Primary Partition) i kada pokusam da ga otvorim iz my computer kaze da moram da ga formatiram pre nego sto udjem jer ne prepoznaje fajl sistem (logicno, file sistem je raw a ne ntfs. E sada, moje pitanje je kako da ga pretvorim opet u ntfs a da ne formatiram hard? Imam vazne podatke na njemu i ne smem da ga formatiram. Uopste mi nije jasno zasto ga u startu nije prepoznao i zasto se ovo desilo... Recite mi koji program mogu da koristim u te svrhe, posto vidim da preko windowsa nema leba.. Hvala unapred!

Nazad
Vrh Dno