Šta je novo?

Problem sa prebacivanjem fajlova. Delayed Write Failed

Mexa

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
roblem se sastoji u sledecem:
Imam dva racunara, dektop i notebook. Povezani su direktno mreznim kablom.
Do skoro je sve funkcionisalo normalno, a onda je odjednom pocela da se javlja sledeca greska:
Windows - Delayed Write Failed

Kada prebacujem fajlove sa desktop racunara na notebook bilo koje velicine sve je u redu, znaci
desktop najnormalnije salje, a notebook prima.

Kada prebacujem fajlove sa notebooka na desktop racunar javlja se ova greska, ispisuje
se na notebook racunaru! Nekada se prebaci 5%, nekada 10% fajlova, ali obavezno
zablokira i nece da radi mreza!

U cemu je problem ?
Da li je neko vec imao iskustva sa ovom greskom ''Windows - Delayed Write Failed'' ?
Objasnjenje ove greske na Microsoftovom sajtu je sturo i bez konkretnog resenja !

Sta mogu da uradim dalje.

Inace sistemi su Windows XP Professional sa SP 2.
Desktop racunar ima ABIT NF7-S plocu sa mreznom na njoj, a notebook
racunar je Fujitsu-Siemens AMILO XP2600+.

Verovatno da problem ima neke veze sa mrezom, ali ta greska se kod mene javljala kad mi je riknjavo hdd.

Kao sto rekoh microsoft support nije od pomoci (njihov zakljucak je da sacekam neki sledeci patch), a write cach nemogu da iskljucim jer je u sivoj nijansi i ne mogu da manipulisem tom opcijom. Takodje mnogo sam pretrazivao net i razne druge forume o ovoj gresci, ali nigde nema konkretnog resenja. Postoje iskustva drugih ljudi koja sam primenjivao ali meni nisu pomogla. Ako je neko ipak nesto uradio pa je ta greska prestala da mu se pojavljuje neka napise.
Pozdrav

Imao sam slican problem. Na desktop racunaru kada ubacim hdd fioku sa hdd WD10GB sve radi OK, ali kada ubacim hdd Samsung 80GB i kopiram neki film i sl napise mi Delayed Write Failed.
Hdd Samsung je nov i ispravan.
Problem je resen kada sam instalirao novije NForce Ide drajvere...
Od tada nema problema.

To se i meni deshavalo ako ubacim dodatni HDD u fioku, problem reshen nakon kachenja direktno na HDD granu umesto postojeceg HDD-a.
A posivljeno je, chini mi se, zbog toga shto su instalirani nVidia IDE drajveri, pa u njima gasis/palis taj caching :)
Sve mi se chini da je to do NForce-a :(

tacno, meni se to desavalo na nforce 2 ploci, nikada u nekj drugoj kombinaciji i svaki dan pisem/brisem preko mreze

Poslednja izmena:
Promeni mrezni kabl. Greska se desava kada dolazi do pogresnog upisivanja podataka na HDD zbog neke greske u prenosu, u prevodu nece da upise koraptovane podatke. Problem je HW-ske prirode.

Problem jeste HW,ali u jacini struje,disk ne dobija potrebnu amperazu,
min 1.5 A,i dolazi do write delay,probajte sa jacim ili kvalitetnijim napajanjem,posebno kod laptopa.
pozdrav,
Sloba

Gedza je napisao(la):
Promeni mrezni kabl. Greska se desava kada dolazi do pogresnog upisivanja podataka na HDD zbog neke greske u prenosu, u prevodu nece da upise koraptovane podatke. Problem je HW-ske prirode.

Ali podaci se bez ikakvih gresaka i problema prebacuju sa desktopa na laptop!
Juce sam prebacivao 45 GB odjednom i nije bilo nikakvih problema !!
Inace prebacio sam na laptop toliku kolicinu podataka jer se na laptopu nalazi DVD snimac.
Kada hocu da prebacim malo vise podataka sa laptopa na desktop tu nastaje problem. Mislio sam da nije nesto u kablu pa sam zamenio krajeve, onaj sto je isao u laptop sam ukljucio u desktop i obrnuto, a on i dalje u jednom slucaju radi normalno, a u drugom NE, tako da sam iskljucio da je u pitanju mrezni kabl!

joja je napisao(la):
Problem jeste HW,ali u jacini struje,disk ne dobija potrebnu amperazu,
min 1.5 A,i dolazi do write delay,probajte sa jacim ili kvalitetnijim napajanjem,posebno kod laptopa.
pozdrav,
Sloba

Pa laptop bi trebao da ima sasvim optimalno napajanje pravljeno za njegovu konfiguraciju. Koliko ja znam ne moze da se ''budzi'' napajanje na laptopu!!
Sto se tice desktopa u pitanju je Chieftec 360W napajanje pa mislim da ni tu ne bi trebalo problema.

Pomoglo bi i kada bi neko znao do kog je racunara problem ?
Da li je do laptopa (samo tu se javlja doticna poruka/greska)
ili je do desktopa. Odnosno da li laptop ne moze da salje dobro podatke ili desktop ne moze dobro da ih prima!!
U svakom slucaju na redu je obaranje sistema na desktopu i ponovna instalacija sa svezim drajverima itd... nije zbog ovog vec mu je doslo vreme. Videcu da li ce se nesto popraviti pa javljam.

Ako nekom i dalje padne neka ideja na pamet neka napise.
Pozdrav svima

Upravo to sam ti i pisao,mozda malo nejasno,napajanje na lap topu se ne buzdi,ali naponski adapteri sa rade u raznim jacinama i naponima,a najbitniji je jacina ( min 1,5A a preporuceno 2A na adapteru) kao i kvalitet proizvodjaca.
Uporedo sa slabljenjem baterije laptopa,kao i kacenjem na mrezu,ugradnjom novog veceg HDD i sl. ,povecavaju se u ciklusnim spicevima zahtevi za isporucenom jednosmernom strujom,koja postaje nedovoljna za normalno funkionisanje HDD,a manifestuje se i povecanim zagrevanjem strujnog adaptera.
Sloba

Mozda sam opet bio konfuzan,
znaci problem ti je struja (ispravljac i baterija na lap topu),tako da desktop nemoj nista da diras.
Kvalitetniji adapteri su oko 100 e,baterija i vise,tako da ti savetujem da ih umrezis preko nekog kvalitenijeg switcha( cca 30 e),koji ima svoje napajanje i neces imati ovaj problem.
Sloba

Nije do napajanja, jer bi onda i sam sistem na NB pao. Probaj drugi kabl koji je provereno ispravan. Proveri uticno mesto na obe mrezne karte, moze biti iskrivljen neki pin ili neka prljavstina upala unutra. Deinstaliraj mrezni kontroler, pa ga ponovo instaliraj sa najsvezijim drajverima ...
I dalje tipujem na kabl.

Da je do kabla,bilo bi isto u oba smera,a ne samo od laptopa ka racunaru,
sustina je da je i crossover pristojan potrosac struje za svaki laptop
(zato postoji i POE i Swtch sa svojim napajanjem)
Sloba

joja je napisao(la):
Da je do kabla,bilo bi isto u oba smera,a ne samo od laptopa ka racunaru,
sustina je da je i crossover pristojan potrosac struje za svaki laptop
(zato postoji i POE i Swtch sa svojim napajanjem)
Sloba
Ne mora da bude u oba smera, jer zavisi kako se koja mrezna kartica ponasa na slabljenje signala (verovatno nisu iste).
Po tvojoj logici mrezna je veci potrosac od opterecenog procesora, sto nije tacno. A da je do napajanja sitem bi padao cim se pokrene nesto zahtevno. Mrezne kartice su mizerni potrosaci u odnosu na CPU, VGA, odredjene USB uredjaje i sl.

Svasta sam probao i radio i sada mi se cini da mreza mozda radi kako treba. Ako nastaviovako da se ponasa stvar je bila do drajvera za mreznu kartu na laptopu. Probao sam 3 razlicite verzije a ova se ponasa najbolje. Ne dobijam gresku i sve se prebacuje bez problema i bez obzira na velicinu fajla.

Nazad
Vrh Dno