Šta je novo?

Problem sa povezivanjem rezacha

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
Dakle, dobio sam drugi rezach, a poshto je ovaj stari na izdisaju, mislio sam da ubacim taj novi kao rezach, a ovaj drugi da koristim (dok josh radi) kao CD ROM. Medjutim..
Kako povezati ?
Iz hard diska ima samo jedan kabl koji ide ka CD ROMu. Na plochi ima mesta za josh jedan i to je ok. Ali kako da povezem sa HDDom ?

Kupi još jedan kabl ATA100 i CD-RW stavi kao master na sekundarnoj grani, a CD-ROM možeš kao slave na bilo koju granu, mada je preporučljivo da i on bude na sekundarnoj.

thunderchase je napisao(la):
Kupi još jedan kabl ATA100 i CD-RW stavi kao master na sekundarnoj grani, a CD-ROM možeš kao slave na bilo koju granu, mada je preporučljivo da i on bude na sekundarnoj.
Za cd/cdrw mu je dosta i ata33 kabl

thunderchase je napisao(la):
Ja sam morao da kupim ATA100 kabl, pošto nisam mogao da režem preko 16x. Rezač je 52x.
Ja mogu da režem 52x sa ata33 kablom.

jddipqd je napisao(la):
...

Ja mogu da režem 52x sa ata33 kablom.
Sasvim moguće da je to moj interni problem sa pločom. Naime, imao sam ATA66(33) kabl na rezaču 48/24/48. Pri uključenim DMA, nisam mogao ni bajt da kopiram sa CD-a na HDD. Bile su razne poruke o greškama i plavi ekrani. Kad sam isključio DMA, stvari su lepo radile, ali sa ograničenjem u brzini: kopiranje i rezanje je bilo max. 16x. E, sad: kad sam stavio ATA100 kabl i, naravno, uključio DMA, uređaj je radio "punom snagom", tj. kopiranje ~52x, rezanje 48x (jer nemam odgovarajući CD) i audio ekstrakcija max. 32x (u zavisnosti od CD-a). Od tada sam pri svom ubeđenju. Sretao sam još nekoliko primera istog problema i svugde ga rešavao stavljanjem ATA100 kabla na rezač.

Nazad
Vrh Dno