Šta je novo?

problem sa povezivanjem na wifi mrezu

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
785
Pozdrav,
Situacija je ovakva (za mene prilicno konfuzna jer nemam mnogo iskustva sa wireless mrezama):
Ortak je kupio usb wifi adapter (Belkin n150) u zelji da se konektuje na burazerov wireless koji je iznad njega u kuci. Uredjaj je pravilno instaliran i prijavljuje kako mrezu njegovog burazera tako i okolne. Mreza je naravno pass protected. Problem je sto uredjaj jednostavno ne moze da se konektuje na mrezu iako prijavljuje da jeste konektovan, ali nikakvog protoka nema..ni ping se ne odaziva. kada pokusam da se konektujem na neku susednu mrezu koja je otkljucana radi ok. Cak i mreza koja je u prizemlju (namenjena podstanarima), takodje pass protected radi normalno..uz nesto slabiji signal. Jedna od glavnih stavki je da je mreza njegovog burazera napravljena ovako: adsl kabl je konektovan u aolynk ruter, na koji je nakacen neki belkinov koji distribuira wifi signal. Najkonfuznija stvar od svega je sto se laptop (sa koga ovo i kucam) bez ikakvih problema kaci na tu mrezu, kao i ortakov sgs2. Da li neko ima ideje sta bi moglo da bude u pitanju? Jedino jos mogu da napomenem da je na ovom laptopu sedmica a na ortakovom kompu xp.

Ukoliko je XP sa starijim service packom od service pack 3, onda ne mozes da koristis WPA2 protokol za zastitu na ruteru, koja je verovatno iskljucivo na snazi, vec samo WPA ili, ne daj Boze, WEP. Simptomi su bas takvi kakve si opisao, bar sam ja imao takve na par mesta. Mozes da instaliras SP3, ili da podesis automatsko biranje protokola na ruteru ako to dozvoljava, ili da postavis na WPA. Biraj sam :) .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno