jovicacar
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 12.08.2011
- Poena
- 151
Imam TP-LINK TD-8811 adsl modem i TP-LINK TL-WR543G ruter. ADSL provajder je ptt 4Mb/512Kb. Na ruteru imam 4 LAN porta i jedan WAN. U kući imam 3 računara. Jedan se nalazi odmah pored modema, dok su druga dva na drugom delu kuće i oni su povezani preko switch-a. Switch ima 8 portova. Računari(R2 i R3) su povezani preko 2. i 3. porta. 1. port switch-a ide do rutera i povezan je preko 2. porta na ruteru. Računar koji je kod modema(R1) je povezan sa ruterom preko 4. porta. Evo i slike da malo pojasnim situaciju.
E, sada, kada povežem modem i ruter preko WAN-a, nemam izlaz na Internet. Pratio sam sva uputstva koja sam dobio uz ruter. A kada povežem modem i ruter preko 1. LAN porta na ruter onda neki put imam konekciju, neki put nemam (apsolutno nemam pojma od čega to zavisi). Kada imam koneciju i otkucam u address bar-u 192.168.1.1, daje mi podešavanja za modem, a kada nemam konekciju i to otkucam, onda mi daje podešavanja za ruter. Zna li neko kako da rešim ovaj problem? Verovatno treba da podesim neka podešavanja na ruteru, ali ne znam šta.
Unapred hvala na pomoći.
Jovica.

E, sada, kada povežem modem i ruter preko WAN-a, nemam izlaz na Internet. Pratio sam sva uputstva koja sam dobio uz ruter. A kada povežem modem i ruter preko 1. LAN porta na ruter onda neki put imam konekciju, neki put nemam (apsolutno nemam pojma od čega to zavisi). Kada imam koneciju i otkucam u address bar-u 192.168.1.1, daje mi podešavanja za modem, a kada nemam konekciju i to otkucam, onda mi daje podešavanja za ruter. Zna li neko kako da rešim ovaj problem? Verovatno treba da podesim neka podešavanja na ruteru, ali ne znam šta.
Unapred hvala na pomoći.
Jovica.