Šta je novo?

Problem sa portovima na HG520c - telekom

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Otvaranje portova mi nije problem obzirom da je u pitanju prosta operacija...

Medjutim, problem je sto se portovi zatvore sami od sebe posle par dana?!
Deluje mi da se zatvaraju kada mi telekom promeni externu IP adresu ali nisam 100% siguran.

Portovi se ponovo otvore nakon resetovanja rutera!?

Ako neko ima resenje bio bih mu zahvalan.

I kod mene ista prica. :)

nemam pojma, meni bilo tako pa sam skapirao da mi se promeni adresa kompa sa 192.168.1.2 na recimo 3 ili obrnuto pa sam morao to ponovo da menjam, al ja sam noob tako da vama verovatno nije isto u pitanju :)

nije to, svasta sam probao jos jedino da zamenim ruter...

nemam pojma, meni bilo tako pa sam skapirao da mi se promeni adresa kompa sa 192.168.1.2 na recimo 3 ili obrnuto pa sam morao to ponovo da menjam, al ja sam noob tako da vama verovatno nije isto u pitanju :)

Da, i kod mene se to desava. Pa onda moram rucno da menjam. Takodje sam izvalio da mi se cesto zaglupi veza, tacnije, pojavi se zuti trouglic i ! na ikonici koja prikazuje konekciju. I to obavezno kada koristim nesto od p2p programa. Pa i tu moram da idem rucno na "diagnose" pa onda Win resetuje mreznu kartu, bla, bla, i sve ok. Srecom pa sam davno prelezao DL zarazu tako da me ovo nesto mnogo i ne nervira. ;-)

nemam pojma vise stvarno..
doduse, to sa trouglom na konekciji mi se do sada nije pojavljivalo ali ovo sa portom je redovna pojava, i sad, mozda i ja jednostavno nemam dovoljno znanja da to resim ali prethodno sam koristio tri razlicita modema sa tri razlciita pristupa netu (wireless, kabl, adsl) i nikad nisam imao ovoliku konfuziju oko otvaranja porta. Evo upravo malopre sam morao ponovo da menjam ip adresu u modemu ne bih li ponovo otvorio port.
Ko sto ti rece, nije da sam vise dl manijak kao ranije pa da me bas previse pogadja ali ne volim kad nesto ne funkcionise a ja ne znam da ga namestim :)

Da se upishem u klub...Isti simptomi,isti problemi... Ali mi najvishe smeta ova pricha sa kratkotrajnim zaglupljivanjem veze :mad tipa zakuca mi intenet radio dok slusam, CS ne radi stabilno bas zbog toga,i neznam koji je lek ??? ili je to jednostavno "vrlina" ovog rutera???

probajte da stavite fiksnu IP adresu za racunar, i to neka bude ona adresa na kojoj su portovi otvoreni.

da to je resenje mog problema, i to su mi rekli iz tehnicke podrske prosle nedelje
teta je imala spreman odgovor jer ocigledno je daje vise ljudi zvalo za istu stvar...

Hvala! :)

Nazad
Vrh Dno