Šta je novo?

problem sa polisama greska 1058

ip2host

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2009
Poena
301
ako bi neko mogao da pomogne pri otklanjanju greske:

Event Type: Error
Event Source: Userenv
Event Category: None
Event ID: 1058
Date: 1/15/2009
Time: 11:28:24 AM
User: INT\root
Computer: DC
Description:
Windows cannot access the file gpt.ini for GPO cn={49DB7346-7F76-4FE1-8F83-A8F50978BF91},cn=policies,cn=system,DC=int,DC=s-leasing,DC=co,DC=yu. The file must be present at the location <\\int.xxxxxxx.xx.xx\SysVol\int.xxxxxxx.xx.xx\Policies\{49DB7346-7F76-4FE1-8F83-A8F50978BF91}\gpt.ini>. (The system cannot find the path specified. ). Group Policy processing aborted.

bio bih veoma zahvalan.

Poslednja izmena od urednika:
Zavisi sta si uradio,o kom sistemu se radi(2003 prtepostavljam) i da li je bilo nekih promena u poslednje vreme?
Poz

Poslednja izmena:
sistem je win 2003 R2 SP2.
Jedino sto je zadnje radjeno je dfs replikacija odredjenih foldera.
Medjutim problem je druge prirode cini mi se.
u sysvol folderu se nalaze dva foldera policies. jedan je standardan a drugi nosi naziv policies_NTFRS_00012824. Sad, doticna polisa se nalazi u tom drugom folderu i normalno je da se javlja greska kad on polisu trazi u prvom.
gresku sam ispravio jednostavnim kopiranjem polise iz jednog u drugi folder.
Problem je zasto to nije osvezeno automatski i koja je svrha tog drugog foldera?

Pozzz

Pa zato sto mora da isprati default putanju koja ne postoji u registriju jer je nekom greskom doslo stvaranja drugog entrija.Zasto,boga pitaj,moze zbog mnogo razloga,izmedju ostalog zbog pucanja dfs klijenta i onda trazi putanju do necega sto ne postoji a nema nacina da se putanja osvezi na drugu lokaciju i on nastavlja da je trazi na starom mestu.Rucno upisivanje vrednosti u registar ili to sto si ti uradio(iako nije najpozeljnije) moze da resi problem ali utvrditi razlog zasto se to desilo uopste je veliki problem.Nadam se da se nece ponavljati..

Poz

Jasno je meni da to nije najpozeljnije ali drugog resenja nisam imao za sad.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno