imam Marantz 2226B, i provalio sam da se u poslednje vreme javlja neko krcanje na desnom kanalu. prvo sam mislio da su zvucnici , ali i kada zamenim zvucnike opet krci onaj koji je na desnom kanalu. takodje se desi (mada ne toliko cesto) da se desni kanal slabije cuje, pa ga ja malo "poguram" tako sto pustim muziku malo jace (odvrnem bukvalno na sekundu), i on onda proradi OK.
da li je ovde problem u potenciometrima, ili je nesto drugo u pitanju? vidim da coveka muce potenciometri, pa reko ako je problem u istim da ne otvaram novi topik.
koja je "procedura" prskanja potenciometara kontakt sprejom, posto nikada to nisam radio?
imam Marantz 2226B, i provalio sam da se u poslednje vreme javlja neko krcanje na desnom kanalu. prvo sam mislio da su zvucnici , ali i kada zamenim zvucnike opet krci onaj koji je na desnom kanalu. takodje se desi (mada ne toliko cesto) da se desni kanal slabije cuje, pa ga ja malo "poguram" tako sto pustim muziku malo jace (odvrnem bukvalno na sekundu), i on onda proradi OK.
da li je ovde problem u potenciometrima, ili je nesto drugo u pitanju? vidim da coveka muce potenciometri, pa reko ako je problem u istim da ne otvaram novi topik.
koja je "procedura" prskanja potenciometara kontakt sprejom, posto nikada to nisam radio?
@ Miligor tonske kontrole ne koristim, a na pojacalu postoju bypass dugme, tako da tu kombinaciju i primenjujem
E, vidis, tu nije problem u potenciometrima, nego u releju zastite zvucnika. Otvoris pojacalo, skines poklopac releja, ocistis kontakte, DONE!!!
WD40 je Best Buy . HAHAHAAHHA
Odusevljen sam !
Ne mora da znaci! Moze da bude i POT, a moze i relej!,) Ja sam na Onkyo morao da menjam relej!:smoke:
Covek kaze: "pa ga ja malo "poguram" tako sto pustim muziku malo jace (odvrnem bukvalno na sekundu), i on onda proradi OK" - to mi lici na oksidirane kontakte releja, a imao sam dosta takvih slucajeva
Pfff kakva su vam to pojacala koja koriste potenciometre a ne visepolne preklopnike :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari