Šta je novo?

Problem sa podizanjem sistema, stara masina

fanatic

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
619
Evo ovako.

Prvo sam "procesljao" serach ali nisam bas nasao sta mi treba:

Upalim racunar, pojavi se bios, i odjednom sve crno. Komp radi ali se ne dize sistem. Promeni graficku, nista. Komp je stari neki AMD na recimo 733. Radio je skroz ok i samo jedno jutro eto ti belaja !!! :)

Kada se zacrni ekran, ne radi ni reset dugme nego moram da drzim power 4sec pa se ugasi.

Pomoc ?
:type:

Poslednja izmena:
povadi dodatne kartice, ostavi samo graf.proc i memoriju, otkaci i ide kablove sa ploche, resetuj cmos pa probaj da upalis mashinu.
Nisam siguran da je ikad postojao AMD na 733mhz

Rastavi komp, očisti ga i ponovo sklopi. Pošto je dosta star možda su mi kontakti zaprljani. A može da bude da je i neka od komponenti "napokon" otišla u večna lovišta.

povadi dodatne kartice, ostavi samo graf.proc i memoriju, otkaci i ide kablove sa ploche, resetuj cmos pa probaj da upalis mashinu.
Nisam siguran da je ikad postojao AMD na 733mhz

Kada si rekao CMOS(Complementary Metal Oxide Semiconductor) da li mislio na BIOS(Basic Input/output Operating System)?
Inace imao sam slicnih problema sa plocom nekom kineskom na O Onkayi ili tako ili Onkio ,na njoj je bio CPU amd na 800MHz,baterija sa biosa je gubila kontakt!
Sve je u opticaju CPU, memorija,pozajmi od drugara neki komp pa menjaj.

Nazad
Vrh Dno