Šta je novo?

problem sa pisacem NEC CDRW NR-9100A

Emperor

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
604
Dakle imam problem sa pomenutim pisacem jer je iz nekog raloga prestaro da reze sa overburnom .. narezo sam gomilu diskova sa overburnom ali sada vise nece stalno mi u neru izlazi greska invalid block size .. to se javlja na svim vrstama medijuma od verbatima , tdk do rw-a
da li zna neko u cemu moze da bude prolem ili mozda neko resenje da predlozi ... reinstalirao sam nero i sve ali i dalje nema poboljsanja .. Neroje verzija 5.5.10.15 a recorder ima 40 brzina ...

unapred hvala ..

Imam isti takav rezach odavno i nikad nisam uspeo da uradim overburn tako da sam sad u rebusu??? Inache takve poruke nisam nikad dobijao.
Mislim, i sam znash da nijedan proizvodjach ne preporuchuje overburn jer moze da oshteti sam rezach. Ako je to problem kod tebe.,.,,.,. dreshi kesu!

Emperor je napisao(la):
Dakle imam problem sa pomenutim pisacem jer je iz nekog raloga prestaro da reze sa overburnom .. narezo sam gomilu diskova sa overburnom ali sada vise nece stalno mi u neru izlazi greska invalid block size .. to se javlja na svim vrstama medijuma od verbatima , tdk do rw-a
da li zna neko u cemu moze da bude prolem ili mozda neko resenje da predlozi ... reinstalirao sam nero i sve ali i dalje nema poboljsanja .. Neroje verzija 5.5.10.15 a recorder ima 40 brzina ...

unapred hvala ..

Pa ja koliko znam NEC ne podrzava overburn ali taj tvoj model podrzava tj. on je prvi NEC-ov model koji to podrzava ali kao sto vidis izgleda mi da je samo donekle podrzavao kao da ima neku zastitu od overburna tj. smes da narezes samo npr 100 overburnovanih cd-a. Jedino resenje koje ti preporucujem je da probas da zamenis firmware da stavis ako ima neki noviji ili da ga opet flashujes istim koji ima sad pa da probas opet, ako ne onda menjaj ga za nesto bolje.

Jos nesto ja sam naisao na LG CED-8120B u neru je prijavljivao svakakve poruke, kao pocne da reze disk pa odjedanput prikaze "COULD NOT PERFORM CLOSE DISC" a jos nije ni stigao do kraja, pa mi je prijavljivao nesto za neku kalibraciju, itd. Ali uznem ja lepo i ocistim ga iznutra sve lepo svaku trunku sam mu izvadio i ocistio laser i podmazao klizace za laser i evo ga sad sljaka k'o zmaj. Probaj sa tim tvojim mozda je to problem.

Jedini problem koji sam imao sa mojim NECom je bilo shto na dva diska nije mogao na kraju procesa da izvrshi nekakvu kalibraciju. Kasnije sam uvideo da je to do diskova.

Zlatiborac je napisao(la):
Jedini problem koji sam imao sa mojim NECom je bilo shto na dva diska nije mogao na kraju procesa da izvrshi nekakvu kalibraciju. Kasnije sam uvideo da je to do diskova.

E to je bilo i kad sam ja rezao na taj LG ali kad sam ga ocistio nije prikazivao nista i sad radi probaj da ocististaj tvoj NEC.

studiovpc je napisao(la):
...
Pa ja koliko znam NEC ne podrzava overburn ali taj tvoj model podrzava tj. on je prvi NEC-ov model koji to podrzava ali kao sto vidis izgleda mi da je samo donekle podrzavao kao da ima neku zastitu od overburna tj. smes da narezes samo npr 100 overburnovanih cd-a. Jedino resenje koje ti preporucujem je da probas da zamenis firmware da stavis ako ima neki noviji ili da ga opet flashujes istim koji ima sad pa da probas opet, ako ne onda menjaj ga za nesto bolje.
Ako se dobro secam overburn radi do 89:59 kao i 9200A (jedina 2 NEC-a koji rade overburn), ali ne verujem da je u pitanju to sto kazes - pre bih rekao da je nesto cackao po opcijama, pa da Nero zeza, mada...

Crni je napisao(la):
...

Ako se dobro secam overburn radi do 89:59 kao i 9200A (jedina 2 NEC-a koji rade overburn), ali ne verujem da je u pitanju to sto kazes - pre bih rekao da je nesto cackao po opcijama, pa da Nero zeza, mada...

Pa moguce je da mu je iskljucio overburn uNero-u ili je smanjio vreme dokle da reze u overburn opciji u nero-u ili mu je rezac stvarno prestao da reze overburnovane diskove, neznam neka proba sve sto smo mu svi rekli pa neka javi da li je nesto upalilo.

Vrh Dno