Šta je novo?

Problem sa pioneer DVR-112D

vikator

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2005
Poena
304
Kada krenem da rezem dvd-e sa nerom,lepo krene i stigne do nekog procenta(svaki put drugacije). Onda se slika zamrzne i izbaci nesto plavo,ali tako brzo se restartuje racnar da to plavo ne moze stici ni da se prikaze na monitoru.
Isti problem imam i kada gledam dvd filmove,koncerte bilo sta,gledam gledam,i odjednom stane,zamrzne se i restartuje se.
Kada presnimavam copy-paste preko windowsa onda sve normalno odradi,i cita sve diskove.

Sta bi mogao biti problem???

hm... drajver, firmware? Nero pirated? Rezi sa nekim drugim programom, mada ti kazes da ti se desava i kada pustas DVD_ove?

Onda proveri i ostali hardver, RAM, CPU, Ploca... napajanje...

Problem je realno sam rezac koji je katastrofalan...

Ne mora da znaci da je do optike mada je ovaj pionir zaista katastrofalan (posebno crna varijanta). Moze da bude i do drajvera za plocu tj. ide kontroler, moze da bude do memorije do ide kabla kojim je povezan dvd sa plocom , moze da bude do napajanja itd. Najcesci kvar ovih pioneera i to u preko 90% slucajeva je da prestane da cita cd-r medije. Reinstaliraj za pocetak drajvere za plocu pa probaj opet.

Realno, ne znam više gde sam sve ovo postovao, ali, pre ubijanja sa ponavljanjem iste i iste greške, isključite opciju Restart sistema kada dođe do grešaka (control panel - system - ...), na taj način, BSOD - plavi ekran smrti, ostaće zakucan na monitoru (a neće se restartovati sistem) i uz malo pismenosti, pročitaće svako sam šta je problem - ili će to proslediti google-u i naći odgovor - ako zna engleski, a uz malo sreće, i na srpskom... e, ako se ne provali greška, onda bi tek valjalo ići na ovaj i slične forume, da se pitaju i drugi.

moj 112d black radi savrsheno. cuo sad da je serija loshih dosla u srbiju i da je ortak 2 vecj zamenio.
moj je iz uk. :D

Moj je naravno Made in China.
MF date: june 2007.

Za ovo kratko vreme nisam stigao mnogo da se igram sa njim, ali nisam primetio neke poteskoce pri rezanju/citanju... ali sad me ceka bekap na 20 DVD-ova pa ce da se pokaze valja li :)

meni radi kao sat, jos sam ga crossflashovao kao 112L i nikad ni najmanji problem.
108 jeste bio legendaran ali meni ovaj odgovara jer je tisi

meni radi kao sat, jos sam ga crossflashovao kao 112L i nikad ni najmanji problem.
108 jeste bio legendaran ali meni ovaj odgovara jer je tisi

i meni radi kao sat, isto je made in china, nikakvi problemi ni prilikom citanja a ni rezanja, verbatime 16x rezem 18x, dok ostale npr lg, princo, maxell... rezem 12x ukoliko su sertifikovani na 16x
108 je i dan danas kod mene u masini i dalje je legendaran tj radi ko kad je bio new, a narezo je, hmm, 4-cifren broj svakojakih diskova :d , ali nisam primetio da je nista tisi u odnosu na 112b :wave:

tema jeste stara 1 mes. ali moram da dodam nesto. Klonite se ovog modela rezaca. Kao citac se pokazao vrlo lose, probao sam nekoliko ovih 112-tica i svi su bili ubi boze spori kod citanja diskova, prepoznaju sve ali kopiranje je bilo UZAS. Pun DVD disk kopiraju za preko 1h, jeste da je tu bilo dosta malih fajlova, ali postoje i drugi opticki uredjaji cak i starije generacije koji su iste diskove kopirali za 10-15min. u istim masinama gde se ove 112-tice nisu pokazale. Firmware nije menjan, mozda bi on resio stvar ali cisto sumnjam.

Poslednja izmena:
Vrh Dno