Šta je novo?

problem sa pioneer dvd-rw 109

petkods

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
620
Kada sa novim rezacom Pioneer DVRW109 snimim podatke na DVD-R Verbatim 16x certified, MCC03RG20 snimljeni diskovi nisu citljivi na Pioneer DVD-116 citacu. Windows prijavljuje da je disk ostecen, ili da koristi fajl sistem nekompatibilan sa windows OS. Diskovi su rezani na 4x i 8x, i savrseno rade u samom rezacu. Uradio sam surface scan, i 100% sektora je citljivo.

Koliko vidim na netu, radi se o kvalitetnim verbatim diskovima, ali ipak se pitam da li je problem u rezacu ili u nekvalitetnoj seriji diskova. Da li je neko imao slican problem?

pozdrav, Dejan

firmware je 1.50, datum 05.04.22

@petkods
Probaj sa "+" diskom. Kupi negde bar jedan pa napravi probu.

Ok, probao sam sa dva + diska, jedan Verbatim 16x, a drugi EMTEC 4x, i oba rade savrseno i u citacu. Pustio sam CRC read test u dvdinfopro, i oba diska su bez greske snimljena.

Kako da proverim kvalitet snimljenih podataka, osim na ovaj nacin?

petkods je napisao(la):
Kako da proverim kvalitet snimljenih podataka, osim na ovaj nacin?
Sa "PI/PO" testom u istom programu.
Pusti testove na obe vrste diska (minus pa plus) pa postuj da vidimo ima li bitniije razlike.

hvala na pomoci, sutra stuzu rezultati :)

MCC03RG20
mcc03rg202ez.jpg

kapiram da je kvalitet uzas, sad testiram verbatim DVD+R 16x, koji radi u pionir dvdrom 116 bez problema.

Poslednja izmena:
evo i testa MCC 004 diska. Komentari?

mcc0041rq.jpg

Razlika je očigledna, zar ne?
Ipak, kod +R diska, max. PO vrednost (216) je neuobičajeno visoka.
Snimak se smatra kvalitetnim ako su u pitanju sledeće vrednosti:
PI < 300
PO < 25

Ovo su okvirne vrednosti, na netu ćeš nailaziti na varijacije po pitanju saveta, ali to je otprilike to. Koji program si koristio za rezanje?

nero, koje diskove onda da kupim?

Diskovi su OK, mada bi na tvom mestu ja kupovao 8x. Prosto, jeftiniji su, a ionako režeš na 4x ili 6x.
Što se programa tiče probaj ONES > > > Download
Neće da boli, relativno je mali, a i nije komplikovan za rad. Nebih da ispadne da otvaram offtopic, ali sve veći broj ljudi govori kako je zadovoljnije njime nego Nerom. Probaj, ništa ne gubiš.

Mali savet, uz izvinjenje što ti ovo nisam rekao prvi put, pri setovanju PI/PO testa, brzinu čitanja postavi na 6x ili 8x (slika u attachmentu). Ne utiče preterano na dobijene rezultate, a kudikamo je brže.

Poz.

Prilozi

• ones-set.JPG
    ones-set.JPG
    4.7 KB · Pregleda: 64
hvala ti puno na pomoci! Cackacu jos malo, pa cu javiti sta sam saznao,a tice se problema sa DVD-R diskova sa pionirom 109...

I pomogao je. Ali i dalje ostaje problem sa Mcc DVD-R diskovima, odnosno treba koristiti plus R.

Vrh Dno