Šta je novo?

Problem sa Pioneer 109D

Cutter

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2004
Poena
620
Imam jedan problem sa doticnim rezacem koji je poceo da se manifestuje pre mozda nedelju dana. Kad god pokusam da snimim neki DVD, ceo racunar mi se nenormalno uspori, write bafer mi leti na sve strane,a CPU zauzece mi pise da je preko 90%. Za ceo disk mu treba nekih dobrih 45 minuta da snimi, bez obzira koju brzinu snimanja stavio. Probao sam vise diskova razlicitih proizvodjaca, i opet sve isto. Dvd rezac nije narocito star, oko godinu dana, s tim da nije puno diskova snimio. Da li da ga menjam ili mu ipak ima spasa?

Poslednja izmena:
Cutter je napisao(la):
Imam jedan problem sa doticnim rezacem koji je poceo da se manifestuje pre mozda nedelju dana. Kad god pokusam da snimim neki DVD, ceo racunar mi se nenormalno uspori, write bafer mi leti na sve strane,a CPU zauzece mi pise da je preko 90%. Za ceo disk mu treba nekih dobrih 45 minuta da snimi, bez obzira koju brzinu snimanja stavio. Probao sam vise diskova razlicitih proizvodjaca, i opet sve isto. Dvd rezac nije narocito star, oko godinu dana, s tim da nije puno diskova snimio. Da li da ga menjam ili mu ipak ima spasa?

proveri u kom je modu(da slucajno nije PIO),promeni mu firmware, IDE granu,vrstu medija...
Ako i posle svega toga i dalje pravi problem probaj na nekom drugom kompu,kod prijatelja npr.
U slucaju da ni ta varijanta ne prodje,uvek mozes da uradis nesto plemenito sa njim.....

choka je napisao(la):
proveri u kom je modu(da slucajno nije PIO)

Evo kod mene rezac otisao na PIO. Vec sam postavljao to pitanje na jednom forumu i nisam dobio resenje.
1. Nije mi jasno iz kojih je pobuda uopste presao na PIO
2. Nije mi jasno kako da ga vratim u DMA

A evo resih problem za 10 minuta.

Jednostavno u System properties deinstaliram Secondary Ide chanell
Restart, i XP lepo pronadje ponovo uredjaj i IDE granu, naravno sa DMA

Inace, sumnjam da je ovo promasen odgovor na temu jer sam imao iste simptome kao Cutter, samo, voleo bi da mi neko objasni iz kojih pobuda uopste HDD ili Opticki uredjaj predje u PIO.

Poslednja izmena od urednika:
alkion je napisao(la):

Inace, sumnjam da je ovo promasen odgovor na temu jer sam imao iste simptome kao Cutter, samo, voleo bi da mi neko objasni iz kojih pobuda uopste HDD ili Opticki uredjaj predje u PIO.
Ukoliko prilikom citanja sa diska iz bilo kog razloga(na pr.:lose narezan disk) dodje do nekoliko uzastopnih gresaka (mislim da je 5) windows sam prebaci uredjaj u PIO mod.
Prosvrljaj malo po netu ima dosta toga na tu temu.
Koristan link http://winhlp.com/WxDMA.htm

Pozdrav.

alkion je napisao(la):
Evo kod mene rezac otisao na PIO. Vec sam postavljao to pitanje na jednom forumu i nisam dobio resenje.
1. Nije mi jasno iz kojih je pobuda uopste presao na PIO
2. Nije mi jasno kako da ga vratim u DMA

E hvala ti puno na pomoci, upalio je!!!

vlada_o je napisao(la):
Ukoliko prilikom citanja sa diska iz bilo kog razloga(na pr.:lose narezan disk) dodje do nekoliko uzastopnih gresaka (mislim da je 5) windows sam prebaci uredjaj u PIO mod.
Prosvrljaj malo po netu ima dosta toga na tu temu.
Koristan link http://winhlp.com/WxDMA.htm

Pozdrav.

zar to nije malo nenormalno...

Nazad
Vrh Dno