Šta je novo?

Problem sa Pinnacle PCTV

Koja

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2002
Poena
619
Ovako kartica se instalirala i sve radi dok se racunar ne resetuje. Po ponovnom dizanju sistema Win98 prijavljuje problem sa karticom u Control Panel-u i to problem sa driver-ima
Kartica je na IRQ 10 i ne deli ga ni sa jednom drugom. ACPI iskljucen. Ploca je Matsonic VIA694. Driver za PCTV 5.11 najnoviji
Ako u Properties za karticu iskljucim automatsko dodeljivanje resursa (IRQ, Mem) i odmah vratim na automatsko dodeljivanje kartica naprasno proradi i vise nije signaliziran problem (sistem ne trazi da se resetuje) i tako kartica radi do sledeceg resetovanja. Kadkad od samog starta kartica radi, a ako ne onda se mora ponoviti prethodna procedura koja uvek radi.
Pretpostavljam da driveri nevaljaju tj. da ih pinnacle nije dobro uradiio. Kartica je probana sa DScalerom 3.1 i kartica radi cak i kad je prijavljen problem ali nemogu da namestim programe jer od svih ponudjenih sistema nema ni jednog slicnog nasem tj. nadje mi samo prvi kanal a od ostali ni traga

Unapred hvala na bilo kakvoj ideji ili resenju

ja sam drugaru ucinio i nabavio taj isti TV tuner.
pa on poce da pravi probleme,seta iz jednog IRQ-a u drugi,prijavljuje greske koje nikada nisam ni vedeo.e izmenim ja setovanja IRQ,u biosu,i karta proradi,ali do sledeceg reseta kada se iz nekog razloga sve vrati kako je bilo?
nasao sam resenje za sve probleme koje je moj drugar imao,lepo sam doticnu TV kartu,i njegovu video kartu zamenio za ATI 7500 i jedan mali Sony TV i svi problrmi nestali ko rukom odneseni:D :D .
po meni ne postoji pravo resenje za problem,posto uvek nastane novi.

pozdrav
p.s.
ako nadjes resenje javi ,srecno!!

Pinnacle ko Pinnacle. Probajte sa fizickim prebacivanjem u drugi slot. Meni su njihove karte umele da prave problem, dok se ne podese resursi, a onda sljakaju k`o lude. BTW ljudi napisase da njihove karte preferiraju intela.

:D

djvaske je napisao(la):
Pinnacle ko Pinnacle. Probajte sa fizickim prebacivanjem u drugi slot. Meni su njihove karte umele da prave problem, dok se ne podese resursi, a onda sljakaju k`o lude. BTW ljudi napisase da njihove karte preferiraju intela.

:D

ne ,ni menjanje slota ne pomaze.

Problem sa snimanjem

Zdravo

Vidim da imate iskustva sa pinnacle tv kartom
zanima me da li je neko probao da programira da snimi nesto?
Ja sam pokusavao to da namestim ali mi nikako ne uspeva
je moze neko da mi pomogne

Hvala unapred

Re: Problem sa snimanjem

CAR je napisao(la):
Zdravo

Vidim da imate iskustva sa pinnacle tv kartom
zanima me da li je neko probao da programira da snimi nesto?
Ja sam pokusavao to da namestim ali mi nikako ne uspeva
je moze neko da mi pomogne

Hvala unapred

Ne razumem kako ne radi!? Ja sam najnormalnije otišao desnim dugmetom na TV sliku, odabrao sheduler i podesio, kada, šta, gde i kako :) i radilo je...Ah, da koristim Vision 5.2.

PS: Nemoj iz startup-a da brišeš Pinnacle sheduler

Re: Re: Problem sa snimanjem

delimir je napisao(la):
Ne razumem kako ne radi!? Ja sam najnormalnije otišao desnim dugmetom na TV sliku, odabrao sheduler i podesio, kada, šta, gde i kako :) i radilo je...Ah, da koristim Vision 5.2.

PS: Nemoj iz startup-a da brišeš Pinnacle sheduler
Alo bre!!! Sta se ovde desava?!!!! Ovaj post na koji je Delimir odgovorio uopste nisam ja postovao! Stavise, nisam uopste postovao u ovom threadu, a ni u ovoj sobi vec mesec dana!
Sta se bre to dogadja?!!!

P.S. A i ne bi pitao nista vezano za snimanje, jer meni sve to radi najnormalnije :D

Re: Re: Re: Problem sa snimanjem

CAR je napisao(la):
Alo bre!!! Sta se ovde desava?!!!! Ovaj post na koji je Delimir odgovorio uopste nisam ja postovao! Stavise, nisam uopste postovao u ovom threadu, a ni u ovoj sobi vec mesec dana!
Sta se bre to dogadja?!!!

P.S. A i ne bi pitao nista vezano za snimanje, jer meni sve to radi najnormalnije :D

Verovatno je nekoga ulogovao kao tebe, pregledaj "šta si sve postovao" danas, pa vidi šta je tvoje, a šta nije. Dešava se...

PS: Ja čekam već godinama da me uloguje kao Pecu, ali nemam sreće - uvek mi piše Welcome back Delimir :)

Re: Re: Re: Re: Problem sa snimanjem

delimir je napisao(la):
Verovatno je nekoga ulogovao kao tebe, pregledaj "šta si sve postovao" danas, pa vidi šta je tvoje, a šta nije. Dešava se...
Ma dobro, nije ni bitno na kraju krajeva... samo mi je bilo malo nejasno.
delimir je napisao(la):
PS: Ja čekam već godinama da me uloguje kao Pecu, ali nemam sreće - uvek mi piše Welcome back Delimir :)
:D:D:D

Menjaj te 5.11 drivere. Imas na njihovom siteu 5.20, ne znam da li ima novijih.

Hvala ako ima
Poslednji put kad sam gledao nije bilo (pre dve nedelje)

Sad ti nemogu reci, posto nemam "world" vremena. Cim uplatim javicu ti, ako u medjuvremenu neko drugi to ne ucini.

olfrud je napisao(la):
Menjaj te 5.11 drivere. Imas na njihovom siteu 5.20, ne znam da li ima novijih.
Mislim da njih nema na sajtu... To su kao neki nezvanicni, koji su neko vreme bili na sajtu, ali su ih onda iz ko zna kojih razloga skinuli (?). Pa, ko je skin'o, skin'o je...
Anyway, ja sam nasao na nekom nasem sajtu (neki lik na PTT-u ih je okacio), ako ga slucajno iskopam, mogu da vam posaljem link...

CAR je napisao(la):
Mislim da njih nema na sajtu... To su kao neki nezvanicni, koji su neko vreme bili na sajtu, ali su ih onda iz ko zna kojih razloga skinuli (?). Pa, ko je skin'o, skin'o je...
Anyway, ja sam nasao na nekom nasem sajtu (neki lik na PTT-u ih je okacio), ako ga slucajno iskopam, mogu da vam posaljem link...

Jedina prednost 5.2 u odnosu na 5.11 je sto brze menja kanale, i ima da se podesava hue u color opcijama...Ja ostale prednosti nisam primetio...

delimir je napisao(la):
Jedina prednost 5.2 u odnosu na 5.11 je sto brze menja kanale, i ima da se podesava hue u color opcijama...Ja ostale prednosti nisam primetio...
E da, to sam i ja cuo... odnosno, to za brze menjanje kanala (priznajem, za "hue" nisam znao :))
Nego, sto ti nisi turio te v5.20 kod tebe na sajt?

CAR je napisao(la):
E da, to sam i ja cuo... odnosno, to za brze menjanje kanala (priznajem, za "hue" nisam znao :))
Nego, sto ti nisi turio te v5.20 kod tebe na sajt?

Cekaj da razmislim zasto ih nisam stavio na sajt...Mozda zato sto su "teski" 30 mega :p Jedva sam ih svukao modemom, pa jos i da ih uploadujem...

delimir je napisao(la):
Cekaj da razmislim zasto ih nisam stavio na sajt...Mozda zato sto su "teski" 30 mega :p Jedva sam ih svukao modemom, pa jos i da ih uploadujem...
Vala bas... A bese negde oko 38 mega... celih... :)

CAR je napisao(la):
Vala bas... A bese negde oko 38 mega... celih... :)

Da bila je fora na njihovom sajtu: download size 30 MB, a kada krenes da skidas DAP prijavi 38 MB...Inace to nije prosti update, vec moze i od nule da se instalira na cist sistem, ili kao update (nebitno da li je ona osakacena verzija softvera sa Pinnacle sajta bila prethodno instalirana ili verzija koja se dobija uz kartice tj. kupuje za 20e...)

delimir je napisao(la):
Da bila je fora na njihovom sajtu: download size 30 MB, a kada krenes da skidas DAP prijavi 38 MB...
Ma, kad vec skidas 30, sta ti znaci jos 8 mega extra! :D:D
delimir je napisao(la):
Inace to nije prosti update, vec moze i od nule da se instalira na cist sistem, ili kao update (nebitno da li je ona osakacena verzija softvera sa Pinnacle sajta bila prethodno instalirana ili verzija koja se dobija uz kartice tj. kupuje za 20e...)
E, to mi je trebalo! Znaci, moze i samostalno... Neki decko me pit'o na mail jel' to samo update ili moze i na cisto, a ja nisam znao sta da mu kazem...
Fajl koji sam skinuo ima oznaku "5.20 update", pa ja pomislih...

Nazad
Vrh Dno