Šta je novo?

Problem sa Photoshopoom!!!?

ivica77

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2003
Poena
609
Po prvi put mi se desilo ovako nesto! Instaliram Photoshop CS (isto se desava i sa CS2) pokrenem ga prvi put normalno, sve radi ali nakon restarta mi prijavi gresku "Unable to continue because of a hardware or system error, but this error is unrecoverable". Nisu pomogle ni reinstalacije Photoshopa. Masina je Sempron 2400, MSI nF2 ploca, MSI FX5200 graficka, Kingston DDR... radi besprekorno. Ista instalacija radi na nekoliko racunara bez problema.
Zna li neko u cemu je problem?
Pozdrav

Glup savet: Probaj sedmicu i vidi ako ti radi.

ivica77 je napisao(la):
Po prvi put mi se desilo ovako nesto! Instaliram Photoshop CS (isto se desava i sa CS2) pokrenem ga prvi put normalno, sve radi ali nakon restarta mi prijavi gresku "Unable to continue because of a hardware or system error, but this error is unrecoverable". Nisu pomogle ni reinstalacije Photoshopa. Masina je Sempron 2400, MSI nF2 ploca, MSI FX5200 graficka, Kingston DDR... radi besprekorno. Ista instalacija radi na nekoliko racunara bez problema.
Zna li neko u cemu je problem?
Pozdrav

Restarta Windows-a ili Photoshop-a?
Koje su razlike u konfiguracijama? Pitam za razlike u hardware-u, jer, postojao je neki do kraja ne utvrđeni, ali prijavljeni problem sa FX5200 i Photoshop CS (CS2) na jednom od inostranih foruma, što i kod tebe može biti slučaj [hardware error].
Ukoliko je u pitanju OS [Windows XP] na kom su bile instalisane različite verzije Photoshop-a, problem može biti [system error] do never vs older [Photoshop] files conflict [but this error is unrecoverable].
Pokušaj sa deinstalacijom, uradi manual deleting files from install directories and registry, i ponovnom instalacijom starije verzije. Ako funkcioniše korektno, ponovi prethodni postupak, te instališi CS2 verziju.
Svakako, ako već nisi, instališi odgovarajuće drivers za GPU, u smislu, onih za koje se zna da prave najmanje problema u kompatibilnosti.
I, na kraju, ako ništa ne pomogne od gore predloženog, sedi i uradi clean instal of OS.

Poslednja izmena:
Da li ti puca u samom startu uvek ili nema pravila (nesto odradis pa on pukne).
Moguce je vise stvari, neke od njih su: poluispravna (bolje ipak reci otvoreno neispravna) memorija, i sam sam imao takav problem - jedan od dva stapa RAMa je bio neispravan, sistem je za cudo funkcionisao i nije bilo problema nigde osim u Photoshopu i Illustratoru. Cak sam i Windows reinstalirao i sve je proslo kako treba ali ponovna instalacija Photo shopa dala je isti rezultat - nije radila.
Druga mogucnost je da imas lose krekovan program ali to je vec druga prica 😉 .

Danas mi covek donosi racunar pa cu detaljno da isprobam sve mogucnosti.
Photoshop puca odmah nakon restarta Photoshopa. Znaci, deinstaliram ga, instaliram ponovo i prvi put kada ga pokrenem on radi dok se ne iskljuci. Kada ga ponovo startujem, pocne da se ucitava i kada vec treba da se podigne prijavi navedenu gresku.
Nisam probao druge drajvere za nVidiu, testiracu i memoriju, pa cemo da vidimo.
Pre CS-a bila je instalirana 7-ica i ona je radila OK i pretpostavljam da bi i sad radila kako treba. Ipak, ja ne bih bio ja kad ne bi isao do kraja i utvrdio u cemu je stvarno problem.
Poz. :,,:

Ja sam par puta imao problem sa color profilom koji napravi pri prvom startovanju (Adobe Gamma Loader). Probaj da ideš na Display Properties pa Color Management, pa obriši profile odatle.

Poslednja izmena:
A da ti nisu od ranije ostali neki plugini ili filteri koji nisu kompatibilni sa novijim Photoshopom, to zna takodje da pravi problem prilikom pokretanja programa - puca.

uninstall, i "rucno" brisanje ostatka foldera, mozda i restart
pa onda install

ja imam slican problem, ali nece uopste da se startuje, od nove godine... probao uninstall pa instal, ista stvar... na koje ručno brisanje ostataka foldera mislite? Ono, search na adobe i photoshop na disku i registry-ju, pa šta nađe*?

Postoji mogućnost da grešim, ali, Photoshop CS2 je SSE3 optimizovan. Konfiguracija koju autor thread-a navodi, odnosno procesor, nema ni SSE2. ByMax, ako se ne varam, ti imaš Winchester, ergo, samo SSE2.
Na adresi http://www.forum4designers.com/message388097.html, opisan je problem. Nije navedena revizija Pentium core-a koju ima autor teksta. Jedino zajedničko za konfiguracije na kojima ima Photoshop CS2 problema, jeste da nemaju SSE2, odnosno, SSE3.
Nadam se da sam od neke pomoći bio.

Poslednja izmena:
Deinstalirao sam kompletan Photoshop, ocistio bazu Registry, instalirao najnovije nVidia drajvere pa onda CS2 i Photoshop je proradio. Testirao sam ga malo duze, radi sasvim OK.
Hvala svima!
Poz. :wave:

Nazad
Vrh Dno