Šta je novo?

problem sa Philips tvo-om

Darian

Cenjen
Učlanjen(a)
23.07.2011
Poena
154
Pozdrav! Skoro sam kupio LCD televizor Philips 32PFL3606H i odmah mi se javio problem. Kada ga povezem sa PC-em, kvalitet slike preko HDMI prikljucka je izuzetno los. Inace,posedujem Gigabyte 6850 graficku karticu sa jednim HDMI i dva DVI izlaza. Na jedan DVI izlaz mi je prikljucen mali Samsunog monitor,za svakodnevni rad,a preko HDMI sam hteo da povezem novog Philipsa,radi gledanja filmova i igranja igrica. Hteo sam da mi oba istovremeno budu prikljucena na graficku,pa da po potrebi prebacujem sliku sa jednog na drugi. Kada sam povezao tv sa PC-em preko HDMI kabla,slika je bila ocajna,totalno razocaranje. Onda sam odlucio da pokusam preko VGA konektora na tv-u,pa sam morao da stavim adapter DVI na VGA na grafickoj,i da povezem preko VGA-VGA kabla. U ovom slucaju,slika bude svetlo zelena,ikonice i pozadina se ni ne naziru,cista zelena boja preko celog ekrana. Da li je kvar u tv-u ili ja gresim negde u povezivanju,da li je potreban neki poseban driver? Da li dolazi do neke greske jer su mi istovremeno povezana dva uredjaja na jednu graficku? Istina,ponekad mi se posreci da dobijem cistu sliku na tv-u,ali samo kad koristim VGA prikljucak i posle niza ukljucivanja i iskljucivanja konektora i isprobavanja razlicitih kombinacija kablova preko kojih ce monitor i tv biti povezani sa PC-em. Molim Vas za pomoc sto pre,hvala

Idi u Ati catalyst i isključi overscan, tj. stavi na 0.
Rezolucija, herci...

hvala za overscan,bile su mi odsecene ivice,sad kad sam stavio an 0,slika je skroz razvucena,preko celog ekrana. Sto se tice kvaliteta slike preko HDMI-a,i to sam resio,naime,pojavi mi se na tv-u opcija pc mode,kad se povezem preko HDMI-a,i to kad cekiram,slika se vidno poboljsa. Ali,cim resis jedan problem,pojavi se drugi,slika mi se refreshuje na svakih par sekundi,nestaje i pojavljuje se,a kad promenim overscan,iz tog nestajanja i pojavljivanja prelazi u neko zamucenje,dakle ne nestaje stalno. Kako taj problem da resim?

Hmm, nisam baš najbolje razumeo, ali i meni se dešava nešto kao trzanje slike kad povežem monitor i tv zajedno.
Zato sam povezao samo tv preko HDMI kabla i radi super. Jedino tako.

Ne znam ni ja u čemu je problem, ako mislimo na isto.

hmm,pa moguce je da imamo isti problem. Ovo u mom slucaju: nekad se desi da skroz slika nestane,pa se pojavi,i tako na svakih par sekundi,a nekad se desi da se samo zamuti sve,kao da se pomeri slika na jednu stranu,pa kako se pomerila,za sobom ostavi kao neki trag,sto ti kazes trzanje,verovatno je to onda to. Pokusacu da iskopcam monitor,pa cemo videti kako radi. Hvala :D

Nazad
Vrh Dno