Šta je novo?

problem sa password policy

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
dakle na serveru mi je domen kontroler, dns, dhcp. imam u opciji GPOE computer configuration-windows settings-security settings-account policies-password policies postavljeno da je minimalna duzina passworda 5 karaktera. Ja zelim da ovo promenim na 4. Medjutim javlja mi se problem kad to hocu da promenim u propreties minimum password length stavka je onemogucena. takodje i sve ostale stavke u password policies su onemogucene.
sta da radim?
hvala

jos nesto sto me interesuje mog servera (win2003). Naime izvrsio sam replikaciju sa starog na novi. Stari server je uklonjen. Primetio sam da kad udjem u active directory i desnim klikom na ime domena,a posle levim na operations masters postoje 3 taba:RID,PDC i Infrastructure. U stavci RID je sve ok. Medjutim u PDC i Infrastructure ispod operations master stoji ERROR. Kad kliknem na dugme change izbaci mi poruku

this computer is a non-replication partner. Transferring the DC role to this computer may cause a full sync on all NT4BDCs. Do you want to continue with transfer?

postoje dva dugmeta ok i no. moze li mi ko reci sta ce se desiti ako nastavim i da li to smem da uradim. Isto se desava i kod infrastructure.
Takodje sam primetio kad odem u start/administration tools i kliknem na domain security policy ili na domain controller security policy izbacuje mi prozor sa tekstom

Failed open the Group-Policy-Object. You may not have appropriate right. Details:The specified domain controller either does not exist or could not be contacted.

Da ove stavke mozda nemaju veze sa ovim onemogucenim password policy?

Nazad
Vrh Dno