- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 1,170
U pitanju je Hackintosh 10.6.6, jedan HDD je poceo da me zeza, inace formatiran u HFS+ Journaled, pokusao sam da ga popravim pomocu HDD Regeneratora sa Hirens diska (vec sam to radio ranije sa tim hardom i prolazilo je), nashao je 7 bad blockova i popravio ih je, ali posle reboota, Chameleon boot nije hteo da se podigne kada je taj HDD naboden. Pokusham u Windowsu, i vidi ga ali nudi format, kao neprepoznatljiv disk. Kada sam pogledao info, vidim da je boot block MBR i nije mi jasno kako se to desilo, moguce da je HDD regenerator napravio glupost posto je par BBa bilo bash na samom pocetku harda. Tako da sada imam HFS+ particiju sa MBR boot blockom i HDD ne mogu da mountujem nikako. Pokushao sam sa disk warriorom da ga popravim i kaze da je popravio svashta, ali disk je i dalje MBR pa naravno ne moze da se mountuje. Takodje sam pokushao sa file salvage i krenuo da radim kao restore fajlova, i sve radi, vidi ih, ali za to ce mi trebati nedelju dana da sve shto mi treba izvucem, shto je najgore bitni su mi neki datumi video fajlova a on to nikako ne moze da vrati.
Zato me interesuje da li postoji neki program koji ce jednostavno popraviti taj boot i napraviti GUID da ne dira ostatak harda, da li je to moguce uopshte ?
Zato me interesuje da li postoji neki program koji ce jednostavno popraviti taj boot i napraviti GUID da ne dira ostatak harda, da li je to moguce uopshte ?