Šta je novo?

Problem sa particijom

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Od jutros mi Windows ne otvara jednu particiju.To je particija istog harda na kome je i C sistemska.Kada kliknem na nju kaze da nije formatizovana i pita hocu li da uradim format.Ako to uradim izgubicu vazne podatke,ako ne onda nece da je otvori.Probao sam sa Mini Pe i sa Hirensom ali i oni kazu da nije formatizovana.Kako sada odjednom nije kada sam sinoc radio normalno sa njom?Da li moram format pa da sa nekim programom za spasavanje podataka vracam iste ili ima neki bolji nacin?Imam Ghost uradjen sa Windows 7 ali ni on je ne otvara.Trenutno sam na XP.

Resio sam tako sto sam vratio podatke jednim od programa sa Hirensa i onda sam morao da uradim format D kao sto je Windows trazio.

Da, Hirens Boot i Winternals Disk Commander bi trebalo da su u kolekciji svih kompjuterasha :)

Nisam siguran ali mislim da se to moglo rešiti bez formatiranja. Imao sam i lično a i viđao takve slučajeve a problem je bio oštećen MBR.
Rešavano je bilo sa nekim MBR Tool-om sa Hiren's-a. Samo se ide na opciju "fix mbr" i on ga rebuild-uje za sekund i sve je ponovo u ispravnom stanju.

Eh da si se javio pre.Sigurno bih to probao.Ja mislim da nije do Windowsa.Jer i butabilni Acronis Disk Director je prijavljivao da particija nije formatirana.A to nema veze sa Windowsom vec sa Biosom i mozda Dosom.

Vrh Dno