Šta je novo?

Problem sa Paradise...

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Ogleda se u sledećem. Igra secka, ili bolje da kažem, seče kao luda...i to na sledeće dve konfiguracije:

A64 3000+ s754
MSI neka nForce 4 sa 6100 on board grafikom
2x 512DDR (od toga 128 dodeljeno grafici)
250GB HDD i td.

druga...

Sempron 2800+ S754
MSI K8N nForce 3
512 DDR
ATI 9250 256DDR 128bita
80GB HDD i td.

E sada. Da li je ta igra zaista toliko zahtevna da neće da radi na ovim mašinama (Syberia I/II, Still Life i ostale rade sasvim lepo) ili je nešto drugo u pitanju.
Interesantno je i to da je ista igra na konfiguraciji

Celeron 2.53Ghz
2x 512DDR
9250 256DDR 128bita
250GB HDD

radila odlično sa uključenim 3D senkama i AA.

Ja lično sumnjam na CPU, to jest da ova igra ne vidi AMD po PR rejtingu, već po stvarnom radnom taktu :zgran: (što je takva glupost da je za ne poverovati). Samim tim, minimum za igru je 1.5Ghz, a Sempronče 2800+ je 1.6Ghz. Onaj A64 (2Ghz) računam da je osakaćen integrisanom grafikom, tako da je to to.
Bio bih zahvalan ako neko ima neke druge (bezbolnije:D ) ideje od, ovog po meni jedinog rešenja-upgrade.:S:
Pozdrav.:wave:

Poslednja izmena:
Sve te grafičke su preslabe za ovo jer igra obilato koristi šejdere, CPU tu ne vredi ništa (pa makar imao i dvojezgarni 4400+)
Doduše ne znam zašto na Intelu radi brže, i kad sam držao ovog Semprona 2800+ overklokovanog na 2.4 GHz, isto se dešavalo (6100 grafika sa 64-bitnom magistralom).

Poslednja izmena:
mislim da ti je glavni problem RAM...na prvoj masini graficki (integrushe se zaista ocajno ponasaju kada im igra povuce zahteve za memarom, a kol'ko vidim u novom SK ta igra trazi ni manje ni vise nego 6800\128VRAM za pozeljno i 5900-ku za minimum!Kakvo njesra za avanturu...)Na drugoj masini verovatno sistemski RAM, jer igra ''prizeljkuje'' 1GB...
Treca masina, pak ima sve sto joj treba...1GB RAM-a i 128 na graf-u...probaj da stavis 1GB u drugu masinu?Cisto probe radi...inace to za sejdere stoji...

Poslednja izmena:
voodoo_nbgd je napisao(la):
Doduše ne znam zašto na Intelu radi brže.
Pa verovatno je nex999 upravu. Ta konfiguracija za razliku od prethodne, sa sempronom, ima 1gb RAMa. Probaću sutra da dodam još 512DDRa u tu mašinu i ako sve proradi...eto rešenja.
Ljudi hvala na cimanju a ja javljam ako je to rešenje.;)

Aaaaaaaaaaaaa!!!!

Znači poludeću. Pazi sada ovo. :mad:
Pojačao sam onu drugu mašinu. Sada je:

Sempron 2800+ S754
MSI K8N nForce 3
2x 512 DDR
nVidia Asus6200GE/TD 128bita (otključana, ne i oc.)

80GB HDD i td.

i...
Ma seče li seče.:wall: Ljudi, da li je moguće da je ipak do procesora. Da u stvari traži "pravih" 2 i kusur GHz-a?
Alo, bre... avantura?!:mad:

Nazad
Vrh Dno