Šta je novo?

Problem sa paljenjem racunara...

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, pocelo me zabrinjavati paljenje racunara koje ide sve teze... Naime, nece da upali na prvu, moram pritisnuti dugme vise puta, prije 15-ak dana upalio je iz drugog puta, medjutim to je sve gore i gore, jutros sam morao ponovoti 7-8 puta. Konfiguracija je iz potpisa. Dali je problem samo u prekidacu ili je nesto drugo? Jeli neko imao slicnih problema?
Svaka pomoc, savjet ili sugestija su doobro dosli!:)

Kako neće da se upali iz prvog puta?

Kod mene, kada je povećan napon procesora (kada je overklokovano) obavezno zablokira prilikom učitavanja widnowsa, samo piše Starting Windows i neće dalje dok se ne restartuje.

Dakle, probaj vratiti sve u biosu na podrazumjevano pa probaj.

Zaboravio sam napisati, ne reaguje uopste kad pritisnem dugme, mrtav. Tek iz n-tog pokusaja krene i nakon toga je sve ok.
Sto se tice OC-a, napon je na def, a i bio sam upoznat sa tim problemom...;)

Najverovatnije je prekidač u pitanju, možeš to i sam poraviti-namestiti ako su se kontakti pomerili i možeš da im priđeš. Imao sam i sam taj problem i u pitanju su bili kontakti, što ne mora obavezno i kod tebe da bude, ali proveri prvo to.

Poslednja izmena:
Evo sad sam otvarao kućiste i da se prvo uvjerim da je do prekidača samo sam zamjenio konektore na ploči za Reset i Power i krenuo je bez problema, Kasnije sam rastavio prekidač na front panelu, medjutim nisam nasao ništa što ne valja, sad kad sam vratio sve na svoje mjesto, "kreše" bez problema.:d
Vjerovatno se nesto pomjerilo, jer sam prije 20ak u potpunosti rastavljao kućiste radi sređivanja i upgrade-a.
Hvala svima na pomoći...
:wave:

Nazad
Vrh Dno