Šta je novo?

Problem sa owerColor ATI Radeon X1650Pro 512MB DVI/HDTV AGP

(][)

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2007
Poena
301
:wall:pomagajte ljudi ko Boga vas molim.:zgran:
Kupio sam doticnu kartu dakle AGP Power color x1650pro 512\ ddr2\128bit
# Engine Clock: 600 MHz
# Video Memory: 512MB DDR2
# Memory Clock: 330 x 2
elem: Zakicava @#$%^??!!, i to nije normalno (koci se slika, crn ekran, zakoci masina, sve sam probao sto sam mogao i omega drajvere i kada otvorim atitool javlja mi neki ludacki clock gpu- 584MHz a memorija kada cekiram da mi pokaze kao ddr pokazuje 1450 MHZ!!!! looodilo sta se desava poima nemam pokusao sam da smanjim clock ali grafika zakuca.
Napajanje 350W Cheaftek(valjda se tako pise) ,1HD sata160GB, AMD 2500+barton na 2.3GHz, mem NCP ddr400 1.256GB, MB ASROCK K7-upgrade600 Via chipset
ako znate neko resenje za probleme sa ati kartama recite ja googlam ko blesav ali mozda ne trazom dobro.:wall::wall::wall:

Hej pa meni treba da stigne ta karta u zameni za 9600pro kod Bel-a. Najbolje bi bilo da odmah telefon u ruke da pozovesh radnju gde si pazario i da im saopshtish taj problem. Verujem da cje izacji u susret ma koja firma da je u pitanju. To neka ti bude poslednja opcija.

Koju si grafichku kartu imao pre toga ? Koje drajvere koristish i da li si neshto petljao upravo preko ati tool-a i catalyst-a ?

Daj neke detalje ovo ono, uplashi me treba sestri da zavrshim tu grafiku sad me tripujesh. Btw da li si naravno prikachio struju na nju ?

@Oki
Imao sam Sapphire 9600xt 128\128 isti problemi pa sam joj zeznuo bios i uzeh ovo sad misleci da je ati resio problem sa drajverima sve je u redu sa grafikom samo brate drajveri ubijaju evo cidim ad se ljudi opasno zale na Ati graficke karte kako na AGP tako i na PCI karte. stvarno bih voleo da NAM neko pomogne sto se ovih malo "starijih" karti tice. Atitool zakuje grafiku kada kliknem apply ne znam sta da radim danas kada dodjem kuci sa posla detaljno cu da pregledam stvar i da postavim post sa pravim podacima . juce sam popizdeo 4h ja se mucim da namestim grafiku i ona puca li puca sve u 16. Post ce biti postavljen veceras a do tada ljudi pisite kako da resavamo probleme. Hvala u napred!

Poslednja izmena:
moguce da ti je problem shto je kartica powercolor, ja bash imam losha iskustva sa powercolorom.

Au! Ja nameravao da je kupim taj x1650pro ali sa 256Mb DDR2, u Giga***nu ima za 3000din.
Ali sada si me bacio u rebus! Pa jel' do karte ili do drivera? I da,zasto si se odlucio za ovu kartu, umesto polovnog 7600gs za ~35e? Ja imam opasnu dilemu izmedju te dve! :)

Koliko je meni poznato, generalno ATI AGP kartice prave probleme na pločama sa VIA chipsetom. Treba imati dosta sreće pa ubosti kombinaciju driver-a koja će da radi u toj kombinaciji.

Koliko je meni poznato, generalno ATI AGP kartice prave probleme na pločama sa VIA chipsetom. Treba imati dosta sreće pa ubosti kombinaciju driver-a koja će da radi u toj kombinaciji.

Ma, jeste... :dJa oduvek koristim ploce iskljucivo sa VIA cipsetom, i nikada nisam imao nijedan jedini problem sa grafom, sto nVidia, sto ATI. Naravno, pretpostavljam da je 'covek sa zagradama' koji ima problem prvo sto je uradio kad je primetio problem iskljucio AGP Fastwrite u BIOS-u (i jos zilion stvari koje se iz njegovog posta ne mogu saznati)...

Instalirao sam je meni je cs zakucan na 99fps to je to. Zadovoljan sam i nemam shta da kazhem drugo klokvi su core 600 memory 330. Eventualno cju da instaliram neki NFS da vidim kako se tu pokazuje i shto se ovog kompa tiche a tu je preskot na 3ghz 1gb rama ovo je bash po meri.

Verovatno ti je zapala neka felerichna karta i nosi je u servis..

Ma, jeste... :dJa oduvek koristim ploce iskljucivo sa VIA cipsetom, i nikada nisam imao nijedan jedini problem sa grafom, sto nVidia, sto ATI. Naravno, pretpostavljam da je 'covek sa zagradama' koji ima problem prvo sto je uradio kad je primetio problem iskljucio AGP Fastwrite u BIOS-u (i jos zilion stvari koje se iz njegovog posta ne mogu saznati)...

Ajde da se preciznije izrazim. Mislio sam na VIA čipsete za AMD K7 procesore i X1000 i HD2000 seriju Radeona.

Imao sam i ja KT133A i na njemu zamenio 3 ATI kartice i nikakvih problema imao nisam, dakle ne kažem da generalno važi to pravilo za bilo koju kombinaciju VIA - ATI. ;) Sa druge strane znam dvoje njih koji su imali probleme sa KT333 i KT400 i baš X1000 serijom, a i oni su mi potvrdili da kada su tražili po google-u rešenje, da su masovno nailazili na to da ta kombinacija pravi problem.

:wall:pomagajte ljudi ko Boga vas molim.:zgran:
Kupio sam doticnu kartu dakle AGP Power color x1650pro 512\ ddr2\128bit
# Engine Clock: 600 MHz
# Video Memory: 512MB DDR2
# Memory Clock: 330 x 2
elem: Zakicava @#$%^??!!, i to nije normalno (koci se slika, crn ekran, zakoci masina, sve sam probao sto sam mogao i omega drajvere i kada otvorim atitool javlja mi neki ludacki clock gpu- 584MHz a memorija kada cekiram da mi pokaze kao ddr pokazuje 1450 MHZ!!!! looodilo sta se desava poima nemam pokusao sam da smanjim clock ali grafika zakuca.
Napajanje 350W Cheaftek(valjda se tako pise) ,1HD sata160GB, AMD 2500+barton na 2.3GHz, mem NCP ddr400 1.256GB, MB ASROCK K7-upgrade600 Via chipset
ako znate neko resenje za probleme sa ati kartama recite ja googlam ko blesav ali mozda ne trazom dobro.:wall::wall::wall:

Jesi li procitao:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180127 ?

Nazad
Vrh Dno