Šta je novo?

Problem sa otvaranjem D particije

milan999

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
345
Drugari, potrebna mi je vasa pomoc. Imam legalan XP ali i problem sa ovim sistemom. Prilikom otvaranja D particije ceo sistem napravi pauzu tj., treba mu vreme da otvori celu particiju. Kod Viste i W7 nemam ovakvih problema. Pokusao sam i nlite-om da integrisem AHCI drajvere ali bez rezultata - opet cekanje da se otvori particija. Sta moze da bude problem ? Na D imam filmove, slike, miziku i sl.

Drugari, potrebna mi je vasa pomoc. Imam legalan XP ali i problem sa ovim sistemom. Prilikom otvaranja D particije ceo sistem napravi pauzu tj., treba mu vreme da otvori celu particiju. Kod Viste i W7 nemam ovakvih problema. Pokusao sam i nlite-om da integrisem AHCI drajvere ali bez rezultata - opet cekanje da se otvori particija. Sta moze da bude problem ? Na D imam filmove, slike, miziku i sl.

Jel redovno cistis particije i kojim programom?Jesi li skenirao antivirusom, kojim i jel azuriran?Ako nisi, odraoi nesto od ovog pa probaj!

Jos mi nesto palo na pamet, al nisi spomenuo koje je velicine ta particija? Probaj i da prethodno prebacis sve te podatke na neku drugu slobodnu particiju, ili hard, zatim formatisi D pa mozes vratiti podatke

Kako kad je D particija 400 gb, ne mogu da provalim koji fajlovi mi usporavaju celu particiju. Imam slobodno oko 50 gb.

Da li ima neki program za proveru ispravnosti fajlova na particiji ?

Kako kad je D particija 400 gb, ne mogu da provalim koji fajlovi mi usporavaju celu particiju. Imam slobodno oko 50 gb.

Najbolje da se potrudis da nadjes neki hard na koji ces te podatke prebaciti(sacuvati) i formatisati hard iz sistema koji inace koristis(ako koristis Xp,onda formatisi particiju na Xp-u), pa vratiti podatke,to je najjeftinija varijanta) . Ili qpi licencu za KIS (Kaspersky Internet Security) 2010/2011, sve jedno (ako si student) uz index mozes ostvariti solidan popust za qpovinu licence!). Ako nemas, nabavi programce disk kiper i/ili registry mechanic) pa njima proveri hard. Vrlo moguce da ti komp zapatio neki virus. Proveri!
NIsi odgovorio na ovo:Jel redovno cistis particije i kojim programom?Jesi li skenirao antivirusom, kojim i jel azuriran?Ako nisi, odradi nesto od ovog pa probaj!

Vrh Dno