Šta je novo?

Problem sa OpenGL-om

drjackyll

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
620
Nisam siguran da je post-u ovde mesto, ali ipak...

Drugar ima sledeci problem. Ne moze da igra nista u openGL-u jer mu se javlja poruka "Can not load OpenGL subsytem". Npr: RTCW, MOHAA, Q3, itd Da li je to do karte? (mislim da je Eagle GF2MX400), ili do OS-a (WinME), ili neceg drugog. Probao je nove Oen GL drajvere ali nema vajde.

Ima li neko neku ideju?

Hvala!

Definitivno reinstaliraj win. Desavalo mi se da prilikom promene VGA karte, win zadrzi u sebi delove drajvera bivse kartice pa mu oni smetaju tj. ti instaliras detonator drajvere a on povuce O-GL bivse karte...

Probaj iz safe mode i preko uninstall da uklonis sve tragove stare kartice pa stavi detonator drajvere, to bi ti bilo sve sto mozes pre reinstalacije OS-a.

Evo ti resenje:
Stvar kod windows aplikacija je da prilikom ucitavanja dll-ova postoji neki redosled. Prvo se dll trazi u direktorijumu programa, zatim u windows direktorijumu , pa u windows\system.
Tvoj opengl32.dll se nalazi na zadnjoj putanji. Nepitaj me zasto to ne radi , ali sve sto treba da uradis je da iskopiras taj fajl u root direktorijum igre. Takodje nemora da ti to bude opengl32.dll iz drivera koje trenutno koristis vec mozes da nadjes i neki brzi, ako postoji, a da radi sa tvojom kartom (npr iz detonatora 27.20).
Ajd pa javi kako si se proveo...

Ja sam imao isti problem sa istom karticom - Eagle GF2 MX400. (Vidi temu Wolfenstein!). Resio sam ga instalacijom novog drivera detonatora 23.11. To je resenje! Pozdrav.:)

Hvala na pomoci, ali i dalje nista! Sve gore pomenute ideje su probane, ali nema vajde. :mad: :mad: :( :(

Sta da radim?:confused:

Nazad
Vrh Dno