Šta je novo?

Problem sa opcijom Rebuild Array kod GA-M68SM-S2L

herrpan

Slavan
Učlanjen(a)
14.03.2007
Poena
304
Imam problem da uradim rebuild array na gore pomenutoj ploči. Kada udjem u opciju f10 (setup raid) software obaveštava da je raid degraded i nudi opciju rebuild, medjuti kada se odabere ta opcija, upozorava da će svi podaci na novom disku biti izbrisani. da li to znači da će da formatira oba diska ili misli da smo stavili drugi hdd koji ima mozda neke druge podatke koji ce u tom slučaju biti izbrisani????
"pomagajte drugovi...":wall:

Prvo napravi backup kompletnih diskova (oni se vide kao jedan disk u Win-u), a kada uradis rebuild, sve ce biti izbrisano...posle toga vrati backup i vozi.

Svaki rebuild brise podatke sa array-a

:wave:

Mislim da nisi u pravu.
Zar nije poenta rebuilda da "rebuilduje" array.
Da je ovako kao sto ti kazes raid 1 ne bi imao nikakvu funkciju
Dakle nijedan rebuild ne brise podatke sa array-a, zar ne?

Njemu prijavljuje da ce mu sa novog diska da kazemo "hot sparea" obrisati sve ( a taj disk je ionako prazan i nov verovatno) tako da to je to.
Naravno backup svakako :)

U pravu si...
Pomesao sam sa opcijama kada brises sve i formiras raid iznova :S:

...i backup u ovakvim egzibicijama nikako ne treba izostaviti.

:wave:

Sinoc sam bio malo nestrpljiv i umoran pa sam jedan od dva diska u raidu "zrtvovao". Pokrenuo sam rebuild array sa jednim novim i jednim od ona dva u raid-u. Ispisao mi je da je healthy, medjutim, kada sam restartovao racunar, rekao mi je da nemam ntldr. onda sam pokrenuo komp samo sa diskom koji je bio u raidu i podigao windows. onda sam ponovio operaciju sa rebuildom samo sto sam ovaj put i dodao opciju clear mbr. posle toga nisam imao nista od podataka ni na jednom disku....
Mislim da cu da napravim ghost onog drugog koji mi je ostao, pa da krenem ispocetka sa dva potpuno formatirana i rebuildovana diska pa da vratim ghost...

Nazad
Vrh Dno