Šta je novo?

Problem sa online narudzbom koja ne stize

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Prije nego stos e odlucim na kakvu drasticniju mjeru, rijesio sam da moj problem podijelim sa bench forumasima. Naime, 13/04/06 narucio sam sat sa http://www.watchzworld.com/ i platio putem Visa kartice. Jedan je od rijetkih sajtova koji podrzava slanje robe u SCG. Posjeduju:

Passed the SquareTrade Review Process
Committed to selling standards
Fraud Protection insurance,

kao garanciju sigurnosti. Platio sam i postarinu i decidno je navedeno da cu sat dobiti za najvise 3-5 radnih dana. Dao sam im fore najkasnije do petka, 23/04/06, medjutim jos uvijek nista. Vise puta sam slao mail /od petka, medjutim niko mi ne odgovara/. Ranije, po izvrsenoj porudzbini, odmah su mi poslali broj porudzbine i detaljne podatke, tako da mi je prilicno sumljivo zasto mi prodavac vise ne odgovara na mailove.

Kontam da moze u pitanju kakva prevara, da robu uopste nisu ni poslali, milion stvari mi se vrzma u glavi. Bitno je da su meni pare skinute odmah sa Vize.

Sta mi preporucujete da uradim, kome da se obratim, kako da trazim svoj novac nazad, sta sve moze biti problem. Kako po prvi put narucujem, pa uz to imam i ovaj problem, molim vas za pomoc i kako da im doskocim da vidim da li su uopste sat poslali, dokle je posiljka stigla ako je poslata i u krajnjem kako da ih natjeram da novac bude vracen nazad ako je kakva *******cija u pitanju?

Mislim da ti je ovo prva porudzbina u zivotu 🙂

Prvo, onaj mail koji si dobio je automatski, niko ti nije to poslao a napisao ruchno. Drugo, 3-5 radnih dana bi mozda stiglo DHLom i koshtalo te 100$, shto ne verujem da si uradio. Inache, roba treba da stigne za 7-20 dana, tako da imash josh ohoho fore. Meni se deshavalo da mi roba stigne za 7-8 dana, a deshavalo se i za mesec dana i to bash u poslednja dva meseca nekoliko paketa sam toliko chekao. Ako i predje taj rok, opet ne treba da brinesh, jer svashta moze da se desi sa paketom, ali je vrlo mala verovatnoca da ce ti neko ukrasti. Evo recimo meni je poslat paket iz USA sredinom januara, nije stigao do sredine februara, kontaktirao sam ljude iz te firme i oni kazu pojma nemamo, evo poslacemo vam paket ponovo, pa nam vratite onaj prvi. Proshlo je 15 dana i oba paketa stizu u isto vreme ?!?! Slichna stvar mi se desila pre 15 dana. Dva paketa koja su poslata iz razlichitih delova USA u razmaku od 10 dana, stigli su istog dana. Jedini zakljuchak koji mogu da izvedem je da nasha carina pravi *ranja, ali dobro, barem ne kradu.

Srbija ljudi... Narucivao sma nesto iz Tajvana... Lepo ljudi posalju EPSom, ya 4 dana stiglo na nasu carinu, i onda meni postar ne donese obavestenje o prijemu paketa na carinu jos 4 dana...

Pola od svih ovih dana carina nije ni radila, tako da kad prorade imaju brda robe....

driver, mored automatski generisanog maila koji mi je prodavac poslao, stigao mi je jos jedan, kada sam od njih trazio da mi konfirmiraju da ce posiljka zaista stici za 3-5 radnih dana, jer se i meni rok cinio nevjerovatnim-ni da sam dhl-om narucio. medjutim, nakon samo nekoliko sati, prodavac mi je odgovorio da ne brinem i da ce roba zaista stici u predvidjenom roku.

mene najvise brine cinjenica da mi na 3 poslata maila bas niko ne odgovara, makar da mi kaze to je ok, desava se, stici ce itd. zbog ovoga sam najvise pissed off i ovo mi je najvise sumnjivo.

da li da odem do centralne poste ili do carine da se raspitam da li je sto stizalo?

To sto treba posiljka da dodje za 3-5 dana obicno bude 7-8 dana iz mog iskustva.
U ovom periodu ima dosta neradnih dana i na kraju lep je osecaj da nesto treba da stigne ,
pa ima same drazi i u tome . Cim toliko brines, sve ce biti uredu. 🙂

3-5 dana do Srbije (carine). Sa njima (carinom) ti je kao na lutriji. Roba može da ti prođe za jedan dan, a može i za 20. Ne daj bože da ti nešto stiže kamionom... :wall:

Nazad
Vrh Dno