Šta je novo?

Problem sa ocitavanjem kapaciteta za Baricuda 3TB

jujumara

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2004
Poena
301
Pozdrav
Hitno mi je potreban savet nekog od experata .Kupio sam novi HD Segate baracuda 3TB,ali je problem sto ne mogu da ocitam realni kapacitet.
HD je pokazivao posle formata 746 gb,kolega je pokusao format sa svoje 7 ice i sada je kapacitet 1.46 GB
Molim za savet kako da resim ovaj problem.Ne verujem da je disk neispravan
Shone

Ne podržavaju sve ploče toliki kapacitet, proveri dali ima novi BIOS koji bi to rešio.

Pozdrav
Hitno mi je potreban savet nekog od experata .Kupio sam novi HD Segate baracuda 3TB,ali je problem sto ne mogu da ocitam realni kapacitet.
HD je pokazivao posle formata 746 gb,kolega je pokusao format sa svoje 7 ice i sada je kapacitet 1.46 GB
Molim za savet kako da resim ovaj problem.Ne verujem da je disk neispravan
Shone

prvo ti nama kazi koji je racunar u pitanju jer ako je starije generacije bez UEFI bios-a nece moci da ti radi 3TB vec samo do 2TB diskovi

Shone, sve zavisi koju plocu imas, da li podrzava sata3 standard, da li si instalirao drajvere, da li imas uefi bios, bla bla...razloga je mnogo, pa nam reci za pocetak koju konfiguraciju imas? :) Poz

Mogu li ja na svojoj konfiguraciji da montiram neki 3 GB hdd ? Nemam uefi bios, ako je to bitno.

Možeš naravno,uefi ti je potreban jedino ako će ti sistem biti na tom hdd,da bi ti win video 3tb hdd moraš prebaciti disk u GPT format win po defaultu formatira sve hdd u MBR znači samo odeš u Computer Management i onda Storage/Disk Management i tu prebaciš hdd u GPT formatiraš ga i onda će win videti 3tb.

Hvala na iscrpnom odgovoru :)

Nazad
Vrh Dno