Šta je novo?

Problem sa OC Duronom

markokg

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
609
Juce sam uzeo od coveka durona na 600 i imao sam male "probleme" sa njim.Naime procesor je otkljucan(iscrtani su mu L1 kontakti i jedan L7 kontakt.Pri pokusaju dizanja na FSB=100MHz nije hteo da se podigne u Jumper free modu.Kada sam preso na Jumper mod on se bez problema dizao.Kada sam prebacio na FSB=133MHz i Jumper free mod on se podigao bez problema i bios ga je registrovao kao AMD (Duron) 800Mhz.Inace ploca je Asus A7VL133-VM znaci intergrisana zvucna i graficka.
Da li neko zna uzrok ovome.Inace Default napon procesora je 1.75V

Pozdrav Marko

Prvo i prvo; default mu je 1.6V (kao i za sve ostale durone) verovao ili ne. To sto su L1 kontakti iscrtani nema nikakve veze ako duron OC-kujes preko magistrale (FSB).
Dakle, ako ti je dosta 800 Mhz, onda lepo gumicu u sake i obrisi kontakte na L1.
Vezano za L7:
Stavi napon na 1.8V - sto je sigurno, sigurno je.
|||.|. (valjda je ova kombinacija). Zatim digni lepo ko covek masinu na 900 Mhz ili vise. Verujem da ce ici... Iako nisam imao iskustva sa doticnom plocom.
(D)

I kako si majke ti uspeo da ga "DIGNES" na 100 FSB :D
Valjda si mislio na neki mnozioc recimo 8x100 ili tako nesto? Nisi bas najjasniji...

Darko je napisao(la):
I kako si majke ti uspeo da ga "DIGNES" na 100 FSB :D
Valjda si mislio na neki mnozioc recimo 8x100 ili tako nesto? Nisi bas najjasniji...

Postavio sam Jumper mode preko jumper-a koji odredjuje da li je Jumper ili Jumper free mode i onda preko deep switch-eva selektovao magistralu 100MHz i sistem ga je registrovao kao AMD ma 600MHz(6X100)

Nadam se da sam sada jasan

Sto se tice "default" napona tu sam mislio na napon koji mi se javlja kada dignem sistem sa default setovanjima.

Switchevi su bili i ostali najstabilnije resenje. Ja ti preporucujem onda taj mod... Moguce da si imao problema na defaultu jer ti je L7 isaran. Obrisi pa probaj ponovo.

Nazad
Vrh Dno