Šta je novo?

Problem sa Nvidia Leadtek GT220 1Gb

kiborg21

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
309
Dakle pomenuta kartica je ugradjena na plocu Asus p5vd2-vm/se (sa 2Gb rama DDR2-800)
http://asus.com/product.aspx?P_ID=srVhgh9xgvo85Xhw
i javlja se ...sporo podizanje BIOSA. Sporo u smislu pokazuje slovo po slovo na prvoj strani Biosa!!! Podize se 5-10min ta prva strana, a posle radi sve normalno, sistem super radi (XP-Sp3, a uskoro Win7).
To sam prvi put video za 10ak godina rada sa racunarima...
Stavio sam novu verziju Biosa (uspesno odradjeno sa Asus Online updejtom) datum je nov 2008, novog Biosa, stari je bio pocetak 2007.

Znam da je kartica tek izasla, pa ne znam da li je neko imao slican problem, mozda sa drugim Vga karticama.
Nije do memorije da napomenem, isto se desava i sa drugim memorijama...

Pa ako neko ima ideju, nek javne...

Pozdrav,

Pozdrav,

Ne znam da li si bacio pogled na oficijelni Asus forum jer ako nista drugo mozes da izlozis svoj problem tamo. Ako pogledas videces da pomenuta ploca ima velikih problema sa radom vise modela nvidia kartica, npr. vlasnici prijavljuju da uopste nece da radi sa 9800GT!?!

Takodje neki navode slican problem kao tvoj ali sa ATI kartama i pomenutom plocom. Mozda je samo do BIOSa ili mozda PCI-E X16 slot na toj ploci nesto ne radi kako treba. (npr. vec je vidjeno ranije kod mnogih low-end ploca da proizvodjac umesto full PCI-EX16 implementira mnogo sporiji interfejs)

Evo ti link ka delu foruma vezanog za Asus p5vd2-vm/se pa vidi jel mozes da nadjes neko resenje:

http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=1&model=P5VD2-VM+SE&SLanguage=en-us

Ako cemo iskreno ploca po kvalitetu zaista izgleda lose, ali morala bi da radi korektno makar sa low-end grafickim kartama.

Poslednja izmena:
I ja sumnjam da je problematican PCI-EX 16 slot, na toj ploci su drugaru crkle 2 prethodne graficke, tj. na 2. su poceli da se pojavljuju artefakti, mada je imala pasivno hladjenje(Nvidia 7600), pa se verovatno nesto sprzilo od cipova na njoj samoj...

Prelistacu Asusov forum, pa javljam da li sam nasao resenje...

Stavio sam Win7 na taj komp by the way, super radi cim predje taj prvi Bios screen...
A da, stopovali smo vreme od paljenja kompa, dok zavrsi slovo po slovo 1. stranu Biosa, tacno 6min 56sek! ;)

Vrh Dno