Šta je novo?

Problem sa Nvidia gtx 1080

bocesmols

Zapažen
Učlanjen(a)
30.08.2026
Poena
4
Imam problem sa grafikom koju sam uzeo od druga, imao sam rx 580 koja je normalno radila na pcie x8 dok ova radi na x1, odneo sam 1080 kod istog druga od kog sam uzeo i kod njega radi normalno na x8. Kako mogu da resim to ?

Podesi u biosu PCIe version V3.0.

imam asus prime a320m-k plocu i nemam tu opciju u bios podesavanjima, sve moguce sam pretrazio

jel moze biti problem u procesoru u pitanju je ryzen 5 3400g ?

Imas poslednji bios?
Version 6265
10.77 MB
2026/08/27

Možda je zabrljaveo sistem/drajver.Ako imaš igpu i stari drajveri od 580,sad od gtx 1080..Pobrisao bi stare drajvere i nove sa DDU alatkom,instalirao nove i video ima li promene.
Grafika radi pod opterecenjem x1?

kod njega sam ostavio komp da ga ocisti i podesi drajvere itd, izbrisao je stare i skinuo nvidia drajvere

Vidi u biosu dal stoji auto,x16,x8...
Izvadi bateriju par min. pa vidi dal ima promena.Uglavnom se to brzo rešava

vadio sam bateriju, nista se ne desava sve isto

jel postoji neka mogucnost da je pcie slot ostecen ili da je neki problem sa procesorom, uopste mi nije logicno kako stara grafika moze da radi na x8 a ova na x1

Imš M.2 ssd? Možda ti pojede deo pci linija, mada bi trebalo da bude dovoljno za oboje.
Flašuj bios na najnoviju verziju.

Ako nije do ovoga verovatno je do kontakta na samom pci slotu.

Šta piše u biosu za pcie,da li je na auto,postavi na x16,x8
Ako ništa,probaj taj bios što su predložili.
Ja lično bi probao da izvadim cpu iz ležišta i vratim,da resetujem te linije

Poslednja izmena:
nemam tu opciju za pcie, jedinu opciju koju imam je da ga podesim na performance, balanced, auto ...

kako mogu da updatujem bios ?

A da ocistis PCIe slot od prasine/prljavstine? Isto uradi i sa konektorom na grafickoj za svaki slucaj

nisam vadio, a i ne znam kako mogu da ocistim onaj pcie slot probao sam ali nemam kompresor niti ista slicno da izduvam prasinu iznutra

fen za kosu, ali samo da duva hladno

mozes i neku cetkicu za farbanje, samo da nije sa plasticnim dlakama zbog statickog elektriciteta

Pa ako ti radi rx580 a kod druga 1080 teško da je do prljavštine.
Tako da odradi prvo sve predlozeno pa se javi

Nazad
Vrh Dno