Šta je novo?

Problem sa nvidia drajverom 180.48

• Začetnik teme Začetnik teme RiV
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RiV

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2002
Poena
609
grafika 9800 gtx + asus
5200 amd dual

Instalirao taj novi drajver da probam farcry i posle restarta comp nece da
se startuje izgleda zakucava tamo gde tyreva da podigne drajvere za grafiku....
Safe mode cisceno sa sweeperom i sa NFR-om znachi obrisao sam sve nvidinie drajvere i za plcohu (koja je btw isto nvidia) i onmda podignem sistem u VGA modu kada sam probao ponovo instalaciju strajih drajvera koji su radili jednostavno sistem uvek nadje kartu kao Unknown tj. kao nepoznatu doideli joj drajver ali onda opet nece da butuje ako je obrisem kao takvu u kontrol panelu onda podigne svojim drajverom VGA . Ponovo sam brisao sve drajvere isprobao sam i drugio monitor jer sam negde zakachio da se kose sa monitorima menjao konektor chak MENJAo i grahciku kartu za istu takvu i UVEK je nadje kao NEPOZNATU, znachi nije me o0vako smorilo bash davnooooooooo sa nekim drajverima 60 i kusur generacije...
Naravno ne zelim da preinstaliram windoze jer imam chudo instaliranih stvari, i podesavanja..... U RIVA TUNER-u mi pokazuje dva GPU-a ovaj sistemski i 9800 tu je vidi ali ne prima drajver pokusao sami i 177 i 174 i neki modifikovani i nistaaaaaaaaaaa Ima li pomoci?

Ako sam dobro razumeo, ti na ploci imas integrisanu grafiku.
Da li si probao da u bios-u uradis disable te integrisane graficke pa da probas onda?
Zatim, mozda ti problem pravi neka od kartica u drugim PCI slotovima (modem, zvucna, TV karta), tj. IRQ konflikt? Izvadi sve iz PCI slotova i pokusaj onda.

Btw, okaci podatke u "moja masina".

nemam integrushu.... nema kosenja sa drugim uredjajima.... nemam nikakve druge karyice tj. zvuchna je integrisana imam 3 harda 2 sam iskljuchio iskljuchio sam sve preferije stampach dzojstik usb mis i tastaturu znachi sve na minimalcu i jednostavno uvek prepozna na bilo koje drajvere (a posle instalacije ovih 180)
kao nepoznati uredjaj i stavi joj ime ali ne ucita joj taj drajver. PROBLEM je vec visoko zapazen an nvidia forumima samo je tamo response ravan NULI, rek'o mozda
ljudi vise znaju ovde a po raznoranim objashnjenjima gotovo sam siguran.....
znachi konfiguracija je

amd 64 x 2 dual core
2 gb kingstone (po 1)
1 x 80 1 x 250 1 x 1 T hardovi
1 x dvd i 1 x dvd rezach
ASROCK AliveNF6G Lan
zvuchna i chipset NVIDIA

napominjem sve je radilo savrseno do instalcije ovog drajvera... iste simptome ljudi prijavljuju i na nvidia forumu S tim sto oni USPEJU da povrate stare A ja TO ne mogu ako vratim stare kojiu rade necu ni da stavljam oo djubre koje ne radi!
Hvala na svakom odgovoru i podrshci 🙂

Poslednja izmena:
Pazi ,ako je to ova ploca, onda ima integrisanu grafiku.I riva tuner je prepoznaje.

Ako ti je sve radilo OK do instalacije novog drajvera, moguce je da ti PhysX pravi problem.Vidi da li imas ponudjen uninstall iz Control Panela/add-remove programs.

Koje napajanje imas btw?

Poslednja izmena:
smeshno nisam ni obratio paznju jer sam je odmah iskljuchio kad sam pakovao mnashinu da plocha ima intergushu ali je bila iskljuchena i sad izvadio sam skroz napolje 9800 gtx i pokusavam da sredim sa integrushom da bra ona radi ISTA STVAR prepoznaje je kao UNkwn device, znachi9 neki konflikt postoji sad opet brishem drivere i skidam sa njihovog sajta pa da vidimo dalje....
Napajanje je 450 w tanko je znam za 9800 ali iskljuchio sam dvd-ove, jedan hard ima svoje napajanje i exeterni je ovaj od 1 T. kad sam izvadio kartu bila je malkice vruca, inache ima i dva ventilatora u duvaj izduvavaj vezi 🙂

Javljam kasnije sta je bilo sa ovim novim drajverima od asrock-a...

Nazad
Vrh Dno