Šta je novo?

Problem sa Nvidia drajverima za 8800GT

• Začetnik teme Začetnik teme Zeha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zeha

... ispod radara ...
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
805
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 13600K, Deepcool AG620 - CPU hladnjak
Matična ploča
Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
RAM
Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
GPU
Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING
Storage
Sasmung NVME 990PRO 1TB, Sasmung NVME 970EVO plus 2TB, Seagate hdd 16TB IronWolf Pro, Seagate Archive HDD 8TB
Zvuk
Sound Blaster Z, Sennheiser HD 599SE, Logitech X-230
PSU
FSP Hydro PTM PRO Platinum 1000W
Kućište
Fractal Design Define 7, 4x Be Quiet SILENT WINGS 4 140mm PWM high-speed
Monitor
Dell Alienware AW2723DF
Miš & tastatura
Logitech MX Master 4, Logitech MX Keys S Graphite
Ostale periferije
HP LaserJet P1006
Laptop
Lenovo Legion 5 (82JN003EYA)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S25 Ultra
Pametni uređaji
LG 43UM7600PLB LED
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima !
Imam problem sa instaliranjem novih drajvera za GF-8800GT ( Gigabyte GV-NX88T512HP, rev.1.0, to je ona sa bakarnim hladnjakom).
Sada mi radi drajver 169.21 , a pokusaj instaliranja bilo kog drugog novog drajvera iz serije 170 ili 180 se zavrsi plavim ekranom (vidi sliku za pokusaj instalacije 180.48_geforce_winxp_32bit_english_whql).
OS je naravno XP-sp2, 32bit, ...
Sa starim drajverom sve radi normalno za sada izuzev sto nove igre "traze" noviji drajver, a GTA4 mi je verovatno omanuo sa instalacijom ( pokretanjem) igre bas zbog zastarelog drajvera.
Ploca Gigabyte GA-X38-DQ6, mamorija je Transcend AxeRam 1066 2x1gb, napajanje CM850W ...

Sta je problem, zasto ne mogu da postavim nove drajvere ?
Sta da cinim?!
Mnogo mi je mrsko da "koljem" sistem i sve iz pocetka dizem.
Ima li neka "precica" ili ja nesto opako pogresno cinim (ko da sam jednom ili nijednom stavljao nove drajvere, svasta) ... :trust:

POMAGAJTE DRUGOVI !!!

Prilozi

• IMG_0002a.webp
    IMG_0002a.webp
    78 KB · Pregleda: 51
Ajd' da probamo...🙂

Probaj prvo ovako:
Ako imas neki hardver u PCI slotovima (zvucna/TV/modem...)izvuci.
Ako imas Riva Tuner instaliran, deinstaliraj ga (narocito ako je neka matora verzija);
Uninstaliraj i eventualne Gigabyte programcice (za overklok, temperature i sl), ili ntune, ili ako imas instalirano nesto slicno uopste;
Add/Remove Programs pa uninstall nvidia display drivers;
Restart u safe mod;
Pokrenes Driver Sweeper i odaberes nvidia display drivere i ocistis repove
Restart i probaj instalaciju novih drajvera.

Evo link cisto infoa radi, taj BSOD error je jedan od najcescih uz onaj "irq not less or equal"
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/reskit/w2000Msgs/6093.mspx?mfr=true

Btw, ako ti je masina overklokovana (a taj spisak komponenti u tvom profilu kaze da jeste😀 ), probaj sa masinom na default...

Poslednja izmena:
Mozda i nema veze sa problemom ali probaj da instaliras sp3.

Hvala NEX999 !!!
Odradio konacno uspesno.
Posle nepredvidjenih problema prilikom prvog pokusaja i naknadnog postepenog podizanja sve novijih i novijih drajvera, konacno mi je proradio drajver 180.48.
Samo da se zna nije probleme pravila tv karta, koju da uz put kazem nisam ni vadio, vec verovatno gigabyte-ov program za update biosa iz windowsa.
Hvala i Harry-ju, mada ja nisam bio voljan da zbog mogucih problema stavljam sp3.
Imam spreman win sa integrisanim sp3 pa cekam pravu priliku da sve iz pocetka postavim kako treba i bez problema.
Odo' sada da zaigram neku igu da proverim i u praksi kako radi.
Pozdrav svima!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno